Prima paginăRoman

Personalităţile Romanului au votat de dimineaţă

Dimensiune text

Laurenţiu Dan Leoreanu (foto) a mers la urne însoţit de soţie şi de cei doi fii, la ora nouă dimineaţa. Ca şi deputatul Marius Neculai, Laurenţiu Dan Leoreanu a votat pentru continuitate şi pentru dezvoltarea municipiului. Gabriel Andrici a votat pentru schimbare şi pentru crearea de locuri de muncă la Roman. Romaşcanul de origine turcă Jan Aksoy a votat, azi, pentru a treia oară în România.
Bannerele şi materialele electorale sînt şi astăzi afişate în preajma secţiilor de votare.

 

Laurenţiu Dan Leoreanu s-a numărat printre primii romaşcani care au votat astăzi. La ora 9 dimineaţa, acesta a fost prezent la secţia de votare 40 de pe strada Cuza Vodă, însoţit fiind de soţia sa – Anca Loredana – şi de cei doi fii – Alex şi Dan. „Am votat cu gîndul la continuitate, la dorinţa de contrucţie prin proiecte, de a continua un drum deja consolidat, dar care trebuie să parcurgă toate fazele, astfel încît comunitatea noastră, municipiul Roman, să devină un oraş modern, european. Cred că romaşcanii vor merge astăzi la vot nu neapărat pentru a alege un primar, ci pentru a face o alegere bună pentru oraşul lor. Cu toţii trebuie să ne dorim ca oraşul în care trăim să ne fie tuturor drag şi să se transforme în continuare, după ce, în ultimul timp, s-a dovedit că putem fi mîndri de acest municipiu„, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu.

Continuarea proiectelor menite să dezvolte municipiul a fost şi motivul pentru care  Anca Loredana Leoreanu (foto dreapta) a votat la alegerile locale. „Am votat cu gîndul de a continua proiectele frumoase deja începute. Am votat pentru un oraş frumos şi curat. Am votat astfel încît copiii noştri şi comunitatea să se bucure de continuitatea proiectelor din ultimii patru ani„, a precizat Anca Loredana Leoreanu. Dan, unul dintre fiii familiei Leoreanu, a menţionat că se va întoarce la Roman după ce va absolvi facultatea. „Îmi doresc ca romaşcanii să se bucure în continuare de proiecte care să dezvolte Romanul. Cu siguranţă mă voi întoarce la Roman după ce voi termina facultatea„, a spus Dan Leoreanu, care în prezent este student la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor  Iaşi – specializarea Finanţe – Bănci. Dorinţa de a asigura continuitatea a fost şi motivul pentru care fratele său mai mare, Alex, s-a prezentat la urne. „Am votat cu dorinţa de a se continua tot ceea ce s-a făcut pînă acum. Cred că se observă deja o foarte mare schimbare a oraşului faţă de ceea ce era acum patru ani. Sînt sigur că romaşcanii sînt conştienţi de realizările de pînă acum şi că îşi doresc, ca şi mine, ca Romanul să devină un oraş european. Nu ştiu dacă mă voi întoarce la Roman, deşi sper asta. Sînt inginer – ofiţer, iar la Roman locuri de muncă în acest domeniu nu există„, a spus Alex Leoreanu.

Senatorul Ioan Chelaru (foto stînga) a votat la ora 11, la Secţia nr. 28.
Acesta a venit la vot la braţ cu soţia şi a declarat că a votat pentru schimbare.
Evident, am votat pentru o schimbare masivă, pentru o Românie mai curată, a bunului simţ. Momentul acestei schimbări a venit, cred din toată inima că românii trebuie să dovedească faptul că vor să fie europeni. Sîntem la finalul unei campanii electorale în care fiecare şi-a prezentat  argumentele cum a crezut că e mai bine, iar la finalul acestei zile vom şti în ce direcţie va merge România„, a declarat senatorul Ioan Chelaru.

 

Deputatul Marius Neculai (foto dreapta) a menţionat că este adeptul continuităţii, după ce s-a prezentat la urne alături de soţia sa, Andreea, tot la secţia de votare 9, la ora 10.15. „E un vot important pentru romaşcani şi pentru nemţeni. În primul rînd, am votat pentru un primar care să facă echipă în vederea urmăririi interesului romaşcanilor, pentru un primar alături de care să merg unde este nevoie pentru a bate la uşile unor miniştri sau secretari de stat care pot veni în ajutorul acestei comunităţi. S-a dovedit, în ultimii patru ani, că acest lucru e foarte important. În al doilea rînd, am votat pentru un Consiliu Local deschis spre dezvoltarea comunităţii, care să nu obstrucţioneze iniţiativele personalităţilor politice, ale reprezentanţilor administraţiei locale şi ale cetăţenilor. Sper ca acest nou Consiliu Local să colaboreze atît cu primarul, cît şi cu parlamentarii din zona noastră, în interesul locuitorilor din Roman. Consiliul Judeţean, pe de altă parte, trebuie să se aplece şi asupra problemelor din zona Roman, să fie alături de comunitatea noastră, şi cred că există premise pentru a îndeplini toate aceste dorinţe. Consider că romaşcanii au în faţă un viitor cel puţin la fel de bun ca perioada ultimilor patru ani„, a spus deputatul Marius Neculai.

Gabriel Andrici (foto stînga) şi-a exercitat dreptul de vot la ora 10, la secţia de votare 9, din cadrul Grădiniţei 6. „Am venit la vot cu încredere şi am votat pentru schimbare, pentru o viaţă mai bună, pentru crearea de locuri de muncă. Invit toţi romaşcanii să vină la vot„, a spus Gabriel Andrici.

La secţia de votare 9 se prezentaseră la vot, pînă la ora 9.30, 134 de persoane din totalul de 1.425 de alegători înscrişi pe liste, conform spuselor preşedintelui secţiei de votare, Mihai Constantin.

 

 

Printre cei prezenţi de dimineaţă la urne s-a numărat şi romaşcanul de origine turcă Jan Aksoy, care a votat duminică, pentru a treia oară, în România. „Sper ca acest vot să aducă mai mult bine Romanului şi romaşcanilor„, a spus Jan Aksoy (foto dreapta) , care a votat la ora 9, la secţia de votare 40.

 

Pînă la ora 12.30, la Biroul Electoral de Circumscripţie Roman nu fuseseră înregistrate nici un fel de reclamaţii şi sesizări referitoare la modul de desfăşurare a procesului de vot, conform spuselor preşedintelui Biroului, judecător Mirela Apetrei.
Singura problemă sesizată în municipiu a fost cea a existenţei, inclusiv în ziua alegerilor, a panourilor şi bannerelor electorale pe străzile municipiului.
Înlăturarea panotajului electoral a fost singura problemă întîmpinată. În imediata apropiere a unor secţii de votare sînt afişate materiale electorale ale unor partide. Am sesizat acest lucru sîmbătă seară atît jandarmului care răspunde de această zonă, cît şi la Poliţie. Ne-au spus că nu au macara şi nu se pot ocupa de această problemă, apoi m-au îndrumat să apelez la partidele politice care au montat aceste materiale electorale. Am contactat reprezentanţii partidelor şi mi-au transmis că vor rezolva problema„, a menţionat preşedinta secţiei de votare 40, Despina Andrei.
Duminică dimineaţă, materialele electorale nu fuseseră demontate de pe panouri şi stîlpi.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0