Persoanele cu dizabilități pot beneficia de servicii de mediere a muncii și de dispozitive asistive, prin AJOFM Neamț

HomeSocial

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de servicii de mediere a muncii și de dispozitive asistive, prin AJOFM Neamț

 

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este partener în proiectul „Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, informează Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț.

Prin acest proiect, cele două instituții și-au propus să contribuie la creșterea șanselor de ocupare a persoanelor cu dizabilități, prin asigurarea accesului acestora la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în condiții de egalitate cu celelalte persoane.

„Concret, prin intermediul acestui proiect, persoanele cu dizabilități înregistrate la agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot beneficia de servicii de informare, consiliere, mediere a muncii, acordate în condițiile Legii nr. 76/2002, actualizată, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, dar și de vouchere pentru achiziționarea dispozitivelor asistive corespunzătoare nevoii cu o valoare de maxim 20.000 lei, la recomandarea medicului specialist. De asemenea, angajatorii pot beneficia de subvenție pentru încadrarea persoanelor cu dizabilități în cuantum de 2.250 lei/lună pentru o perioada de 12 luni de la data semnării unei convenții cu AJOFM Neamț”, a precizat Rodica Popescu, directorul executiv al AJOFM Neamţ.

Persoanele interesate se pot adresa agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în raza căreia au domiciliul sau reședința. Persoană de contact AJOFM Neamţ: Adrian Bulgaru, telefon: 0233/219514, e-mail: adrian.bulgaru@nt.anofm.ro .

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0