Permise de călătorie cu trenul gratuite în Europa, pentru tinerii născuți în 2005, prin programul DiscoverEU

HomeNațional

Permise de călătorie cu trenul gratuite în Europa, pentru tinerii născuți în 2005, prin programul DiscoverEU

La începutul acestei luni, Comisia Europeană a lansat runda de înscrieri de toamnă din cadrul inițiativei DiscoverEU, în urma căreia 36.000 de tineri născuți în 2005 vor primi un permis gratuit de călătorie pentru a explora Europa. Înscrierile se vor încheia miercuri, 18 octombrie, la ora 12:00 CEST.

Pentru a putea câștiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitați să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări și la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în cazul scorurilor egale). Candidații selectați născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2005 vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2024 și 31 mai 2025. Runda de înscrieri este deschisă candidaților din Uniunea Europeană și din țările terțe asociate la programul Erasmus+, și anume Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

„Tinerii reprezintă prezentul și viitorul Uniunii Europene. Tocmai de aceea, oportunitatea de a descoperi Europa gratuit, cu trenul, este o șansă unică pentru tinerii români de a explora diversitatea noastră europeană bogată. Astăzi, se lansează o nouă rundă de înscrieri în programul DiscoverEU, unul dintre cele mai atractive programe ale UE pentru tineri. Sunt oferite 36.000 de permise de călătorie gratuite cu trenul. După ce peste 9.700 de tineri români au beneficiat, în cadrul edițiilor anterioare, de un astfel de permis, chiar ei ne-au transmis cât de importantă a fost această experiență pentru dezvoltarea lor personală. Așadar, îndemn toți tinerii născuți în 2005 să profite de această oportunitate și să aplice pentru șansa de a câștiga un bilet în aventura DiscoverEU!”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acțiuni pregătitoare a Parlamentului European. Această inițiativă a fost integrată în programul Erasmus+ 2021-2027. Din 2018, peste 1 milion de candidați au depus cereri pentru 248 000 de permise de călătorie disponibile. Conform ultimelor rezultate ale anchetei realizate după călătorie, 72 % dintre candidați au declarat că au călătorit pentru prima dată cu trenul în afara țării lor de reședință. Pentru mulți dintre ei, a fost și prima dată când au călătorit fără părinți sau adulți însoțitori, iar majoritatea au afirmat că au devenit mai independenți, arată reprezentanții Comisiei Europene în România.

Mai multe detalii despre această inițiativă, pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România, la acest link.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0