Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri

HomeActualitate

Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri

Marți dimineață, 24 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri, informează Poliția Română.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice printr-un program de finanțare prezentând date și documente false. Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei.

„Precizăm că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, arată comunicatul Poliției Române.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0