Percheziţii într-un dosar de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic

HomeActualitate

Percheziţii într-un dosar de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic

Bani, bijuterii din aur și alte înscrisuri au fost ridicate ieri, 24 noiembrie, de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Neamț, în urma a două percheziții domiciliare, o persoană fiind reținută pentru 24 de ore.

Miercuri, 24 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, au efectuat două percheziții domiciliare, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Conform IPJ Neamț, din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2019 – septembrie 2021, o femeie în vârstă de 47 de ani, din localitatea Piatra Șoimului, angajată a unei societăți comerciale din Piatra Neamț, ar fi încheiat 104 contracte, în care ar fi atestat că diverse persoane ar fi amanetat bunuri din aur, iar sumele de bani, ce figurau a fi împrumutate de către persoanele în cauză, le-ar fi fost înmânate, în fapt banii fiind însușiți de aceasta.

„În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă, aproximativ 14 grame de aur și 3.300 de lei. Valoarea totală a prejudiciului este de 833.895 de lei. În baza probatoriului administrat, femeia în cauză a fost reținută pentru 24 de ore”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0