Percheziții în Neamț și Iași într-un dosar de delapidare. Opt șoferi au fost reținuți, bănuiți că au sustras combustibil

HomeNeamt

Percheziții în Neamț și Iași într-un dosar de delapidare. Opt șoferi au fost reținuți, bănuiți că au sustras combustibil

Joi, 7 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, cu sprijinul celor din cadrul Biroului Ordine Publică și Biroului Rutier Roman, au pus în executare zece mandate de percheziție domiciliară, în județele Iași și Neamț. Două persoane au fost depistate în flagrant delict, încercând să sustragă combustibil, informează IPJ Neamț.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în perioada martie 2022 – iulie 2023, opt persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 57 de ani, din județele Neamț și Iași, șoferi în cadrul unei societăți comerciale, ar fi efectuat mai multe transporturi de combustibil de proveniență petrolieră, de la depozite centrale către pompe de distribuție cu amănuntul.

„Cu prilejul transportului, în perioada amintită, cele opt persoane ar fi sustras combustibil, în repetate rânduri, creând societății un prejudiciu de peste 175.000 lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe terminale mobile și combustibil susceptibil a fi sustras. În cadrul acțiunii, au fost puse în executare opt de mandate de aducere. La data de 7 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au depistat în flagrant, în curtea unei societăți, de pe raza municipiului Roman, doi bărbați cu vârste de 48, respectiv 57 de ani, din județele Iași și Neamț, în timp ce sustrăgeau dintr-un ansamblu auto cantitatea de aproximativ 200 de litri de motorină”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Joi, 7 septembrie, în urma administrării materialului probator, cele opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare. Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0