Percheziţii în Neamț la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri și fals

HomeActualitate

Percheziţii în Neamț la persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri și fals

Marți dimineață, 25 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, au efectuat 11 percheziții domiciliare, șapte în județul Neamț și patru în județul Iași, în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează IPJ Neamț.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada mai 2020 – septembrie 2021, administratorul unei societăți comerciale din Piatra Neamț ar fi încheiat, în mod fictiv, mai multe contracte de muncă, în baza acestora obținând subvenții nelegale. Valoarea totală a prejudiciului este de 282.529 de lei. În urma percheziţiilor efectuate, urmează să fie identificate și ridicate mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanei vizate de anchetă. Șapte persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în vederea audierii”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0