Percheziții DIICOT în Neamț într-un dosar de trafic de droguri. Patru persoane au fost reținute

HomeActualitate

Percheziții DIICOT în Neamț într-un dosar de trafic de droguri. Patru persoane au fost reținute

Vineri, 25 noiembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a patru inculpați cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată, informează DIICOT.

Conform anchetatorilor, din anul 2020 până în prezent, inculpații au comercializat, în repetate rânduri, pe raza județului Neamț, droguri de risc și mare risc precum și substanțe cu efecte psihoactive.

În urma celor șapte percheziții domiciliare efectuate în cursul zilei de joi, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 800 de grame de canabis și un kilogram de substanțe cu efecte psihoactive, șapte dispozitive de mărunțire și un cântar electronic de precizie, 1.200 de pungi din material din plastic cu sistem de închidere ziplock și sumele de 10.500 de lei, 2.230 de euro și 50 de lire sterline.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă a celor patru inculpați, precum și arestarea în lipsă a unui alt inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată reprezentanții DIICOT.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0