Percheziții ale polițiștilor într-un dosar de tăinuire, un bărbat din Gâdinți a fost reținut. Au fost ridicate aparate medicale în valoare de peste 350.000 de euro

HomeActualitate

Percheziții ale polițiștilor într-un dosar de tăinuire, un bărbat din Gâdinți a fost reținut. Au fost ridicate aparate medicale în valoare de peste 350.000 de euro

Vineri, 1 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigații Criminale au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Neamț, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire. Acțiunea s-a derulat cu suportul polițiștilor din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale și Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Roman.

Conform IPJ Iași, din cercetări a rezultat că, la data de 3 octombrie 2023, mai multe persoane ar fi oferit spre vânzare, pe o platformă online, aparatură medicală ce ar fi fost sustrasă din data de 8 septembrie 2023, din Belgia, persoanei vătămate, cauzând un prejudiciu de 50.000 de euro. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate mai multe bunuri, precum telefoane mobile, laptopuri și 40 de aparate medicale, cu o valoare de peste 350.000 de euro. Bunurile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Gâdinți, județul Neamț, a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări. În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, iar procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de acesta, pentru 60 de zile.

Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale și al Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română.

 

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0