Prima paginăActualitate

Pentru a debloca drumul, pompierii s-au transformat în mecanici auto

Dimensiune text

Intervențiile pompierilor sînt dintre cele mai diverse, iar acest lucru a fost din nou demonstrat la sfîrșitul săptămînii trecute.

 

 

Vineri, 3 februarie, la ora 19.50, pompierii romașcani au fost anunțați prin apelul unic de urgență 112 despre faptul că două autotrenuri blochează drumul DN15D. Unul dintre autovehicule, înmatriculat în Lituania, rămăsese înzăpezit în localitatea Poienari, iar celălalt, înmatriculat în județul Vaslui, bloca circulația în comuna Gîdinți. Pompierii, coordonați de comandantul Mihai Parasca, au intervenit cu mai multe echipaje și au reușit să tracteze autotrenul înzăpezit pînă la o parcare amenajată.

Pentru a elibera circulația în Gîdinți, pompierii au fost nevoiți să ofere asistență tehnică.
Astfel, plutonierul adjutant Remus Chirilă, recunoscut în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț pentru cunoștințele sale în ceea ce privește mecanica autovehiculelor, a remediat defecțiunile care apăruseră la autotrenul înmatriculat în Vaslui.
Intervenția s-a terminat la cîteva minute după miezul nopții, dar șoferul vasluian a reușit să-și continue drumul datorită pompierilor romașcani.

COMENTARII

WORDPRESS: 0