Preţurile pentru o noapte de cazare în pensiunile nemţene pornesc de la 60 de lei şi pot ajunge la peste 150 de lei.
Perioada concediilor a început, iar romaşcanii au o gamă variată de locuri în care îşi pot petrece zilele libere. Multe locuri frumoase ne aşteaptă „la o aruncătură de băţ”, iar sumele necesare nu depăşesc bugetul unei familii obişnuite. Judeţul Neamţ are zeci de obiective turistice (biserici, mănăstiri, muzee, lacuri) iar în jurul acestora pensiunile s-au pregătit deja pentru noul sezon.
Preţurile în structurile de cazare din judeţ nu au crescut faţă de perioada similară a anului trecut şi pornesc de la 60 de lei camera, pe zi şi pot să depăşească 150 de lei, în anumite unităţi. De exemplu, în unele locuri, pentru 60 de lei pe zi poţi beneficia de cameră cu aer condiţionat, dar şi de parcare, terasă, internet, locuri de joacă pentru copii, grătar, acces la animale pentru cei ce vor să le vadă şi să le atingă şi să se joace cu ele, sfaturi turistice, dacă nu eşti din zonă, un loc în aer liber unde îţi poţi bea cafeaua dimineaţa sau se poate lua cina la ceas de seară. Cu un plus de buget poţi beneficia şi de mese alese, pline de produse sănătoase, tradiţionale, sau plimbări cu ponei. Oferta pensiunilor este generoasă, dacă numai cu 500 de lei se poate asigura cazarea pentru o săptămână.
„În general, lumea caută din ce în ce mai mult sistemul acesta. Cei din afară, care vin în pensiuni, ştiu la ce să se aştepte. Ei nu caută pensiunile acelea cu multe camere, iar noi încercăm să reducem din camere, de când am văzut asta. Totul trebuie să fie cât mai natural. Acest sistem trebuie să-i aducă turistului aminte de vremurile copilăriei, de bunici, de viaţa la ţară. Să vadă animalele crescute în curte şi chiar să poată mulge vaca, dacă vrea. Să aibă posibilitatea să vadă un porc tăiat, într-o zi de sărbătoare. Acestea sunt lucrurile care se caută. Preţurile sunt modeste, iar la programele noastre, pentru o săptămănă, preţurile sunt pentru toate buzunarele. Zona Neamţului este destul de generoasă, aşa că îi aşteptăm pe turişti să vină şi să se simtă bine”, a spus Mişu Chiruc, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) Neamţ.
Romaşcanii nu par străini de turismul rural, şi consideră că este o alternativă mai ieftină demnă de luat în seamă. „Anul trecut, am fost la Poiana Teiului împreună cu familia şi m-am simţit minunat. În primul rând, eşti aproape de natură, iar acest fapt te relaxează foarte mult. Toată ziua stăm între betoane, aşa că măcar câteva zile să putem să ne simţim şi noi mai liberi. Preţurile nu au fost mari, cel puţin la pensiunea unde ne-am cazat în cele şapte zile de concediu. Pentru anul acesta nu mi-am făcut încă un plan, dar cred că vom repeta experienţa”, a spus Marcela Cobzaru, din Roman.
Comentarii