Prima paginăSanatate

Pensionarii solicită credite pentru sănătate

Dimensiune text

Problemele de sănătate cu care se confruntă pensionarii membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Roman îi aduc, de cele mai multe ori, în fața ghișeelor instituției, pentru a solicita un împrumut.

 

Cum afecțiunile bătrînilor presupun, uneori, și deplasări la diverse unități spitalicești din alte județe ale țării, iar pensiile sînt mici, atunci sînt nevoiți să contracteze diverse sume pentru a-și recupera sănătatea. CARP Roman a acordat împrumuturi, în prima lună a anului, pentru 500 de persoane.

Cei mai mulți dintre pensionarii care au solicitat împrumuturi de la noi au avut ca motivație intenția de a merge la spital în afara județului Neamț, îndeosebi la spitale din Iași. Indiferent de problemele pentru care îl solicită, împrumutul este acordat cu o dobîndă de 6,5% pe an. Încercăm, prin acest sprijin financiar, să le dăm o mînă de ajutor, cît mai sînt în viață, în soluționarea problemelor pe care le au. În fiecare lună, pierdem un număr mare de membri. Numai în luna ianuarie am înregistrat un număr de 71 de decese„, a precizat inginer Ioan Vlăduț, președintele CARP Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0