Prima paginăSanatate

Pensionarii își caută de sănătate

Dimensiune text

Aproape 5.000 de pensionari au mers la tratament în 2012. Anul acesta au fost înregistrate deja peste 2.000 de cereri.

 

 

Pensionarii din județ care au dorit să-și trateze afecțiunile anul trecut au avut la dispoziție bilete de tratament asigurate de stat prin Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț.
În acest fel, aproape 5.000 de pensionari din județ au beneficiat de bilete de tratament în diferite stațiuni din țară.

În anul 2012, la instituția noastră au fost înregistrate 7.275 solicitări pentru bilete de tratament. Din totalul solicitanților, au beneficiat de bilete de tratament balnear 4.380 pensionari și asigurați din județul Neamț, 760 bilete de tratament fiind valorificate cu titlu gratuit persoanelor îndreptățite să primească acest drept, conform normelor în vigoare„, a afirmat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al CJP Neamț.

Cele mai multe bilete de tratament au fost folosite pentru tratarea unor afecțiuni cardiovasculare, reumatologice și digestive, iar cele mai căutate locații de tratament au fost stațiunile aflate pe litoral, Vatra Dornei, Felix, Covasna, Bălțătești și Sovata.

Pensionarii fac planuri pentru anul acesta și, în câteva zile, au trimis la Casa de Pensii peste 2.000 de cereri pentru bilete de tratament. „La data de 18 ianuarie, la cele două sedii ale casei județene de pensii erau înregistrate 2.136 cereri de acordare a unui bilet de tratament pentru anul 2013„, a precizat Oana Fodor, purtătorul de cuvânt al CJP Neamț.

Acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unități de tratament din proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, în condițiile legii, astfel: gratuit – pentru pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, și cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – în cazul asiguraților sistemului public de pensii și pensionarilor. Durata tratamentului balnear este de 12-18 zile.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0