Prima paginăEconomie

Pensiile vor fi majorate, de la 1 iulie

Pensiile vor fi majorate, de la 1 iulie

Dimensiune text

 

 

Casa Județeană de Pensii Neamț informează beneficiarii sistemului public de pensii că, potrivit dispozițiilor articolului I din Ordonanța de Urgență nr. 82/2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 902 din 8 noiembrie 2017, începând cu data de 1 iulie 2018, prin derogare de la prevederile articolului 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea punctului de pensie se majorează cu 10%, devenind 1.100 lei.

De asemeni, prin derogare de la prevederile articolul 1 alineatul (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018 nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari este de 640 lei.

„Reamintim că potrivit prevederilor articolului 2 din OUG nr. 6/2009 beneficiază de indemnizaţia socială pensionarii sistemului public de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale. În situaţia persoanelor care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea indemnizaţiei sociale se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor acestor venituri”, precizează comunicatul Casei Județene de Pensii Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0