HomeSocialReligie

Pelerinaj pentru bolnavi la Cacica

Episcopia Romano-Catolică Iaşi va organiza sâmbătă, 10 mai, un pelerinaj pentru bolnavi la Cacica.

Manifestarea este organizată de Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi, în colaborare cu Serviciul de Îngrijire la Domiciliu al Centrului Diecezan Caritas, Oficiul pentru Pelerinaje, sanctuarul de la Cacica şi parohiile Diecezei de Iaşi. Din dispoziţia PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, din motive pastorale, Ziua Bolnavului, care se celebrează pe 11 februarie, va fi marcată în Dieceza de Iaşi pe 13 mai, ziua apariţiei Sfintei Fecioara Maria la Fatima.

Fiecare parohie din Dieceza de Iaşi va participa cu cel puţin un bolnav la pelerinajul diecezan de la Cacica. Parohiile romano-catolice vor susţine financiar costurile aferente pelerinajului, acolo unde este necesar. La eveniment va participa şi personalul medical catolic al Diecezei de Iaşi. Prin prezenţa lor, medicii, asistenţii medicali şi personalul medical auxiliar sunt chemaţi să contribuie la consolidarea comuniunii cu cei care suferă.

Programul zilei de 10 mai va începe la ora 9.30 şi va include, printre alte momente, Sfânta Liturghie pontificală, urmată de rugăciuni speciale către Sfânta Fecioară pentru bolnavi.

Comentarii

WORDPRESS: 0