HomeReligie

Pelerinaj pe bicicletă la Cacica

Zeci de pelerini din întreaga Moldovă își vor da întîlnire la Institutul Romano-catolic Franciscan din Roman pentru un pelerinaj inedit. Aceștia vor merge cu bicicleta, pe o distanță de 126 de kilometri, pînă la Sanctuarul din Cacica.

 

Este binecunoscut faptul că pe 15 august, cînd credincioșii romano-catolici celebrează Înălțarea Fecioarei Maria la Cer, mii de pelerini se îndreaptă către Sanctuarul din Cacica, unde se află o iconană despre care se spune că are puteri miraculoase.
Ideea unui pelerinaj pe bicicletă a aparținut Episcopiei romano-catolice de Iași, care a organizat o primă ediție a evenimentului anul trecut.

Pelerinii din Moldova se vor aduna în curtea Institutului Franciscan din Roman, luni, 13 august, de unde, după ce vor primi binecuvîntarea episcopului Petru Gherghel, vor porni pe distanța de 126 de kilometri. După ce vor înnopta în Fălticeni, pelerinii vor ajunge la Cacica pe 14 august.

Participanții trebuie să aibă minim 16 ani, să aibă condiție fizică și să nu sufere de boli cronice. Ei trebuie să aibă bicicletă, haine de schimb, pelerină de ploaie, hrană rece și cort pentru dormit. Organizatorii asigură, pe toată durata pelerinajului, asitență rutieră și sanitară, cazare, microbuz pentru transportul bagajelor, mijloace de transport la întoarcere pentru participanți și mijloace de transport pentru biciclete.
Contribuția participanților este de 15 lei.

Comentarii

WORDPRESS: 0