Pelerinaj în Roman cu relicva sfântului Anton de Padova, „ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”

HomeReligie

Pelerinaj în Roman cu relicva sfântului Anton de Padova, „ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine”

 

 

Provincia Franciscană „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România organizează în întreaga țară un pelerinaj cu relicva Sfântului Anton de Padova, în perioada  7 mai – 13 iunie, oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea, mai ales, pentru susținerea și ocrotirea familiei, astăzi mai mult ca oricând încercată, anunță reprezentanții Provinciei Franciscane „Sf. Iosif”.

Pelerinajul este organizat alături de echipa redacțională a revistei Mesagerul Sfântului Anton, care anul acesta sărbătorește un sfert de veac de la publicarea primului număr în limba română, prin grija vrednicului părinte de fericită memorie Petru Albert.

„Conform Sfintei Scripturi, oamenii de credință ai Israelului au mărturisit că «sunt străini și călători pe pământ», «în căutarea unei patrii» (Evr 11,13-14). Având înaintea noastră acest «nor de martori» (Evr 12,1), ne simțim încurajați și îndemnați să înaintăm și noi în pelerinajul credinței, interior și exterior, către plinătatea iubirii. (…) Motto-ul pelerinajului: «Sfântul Anton de Padova, ocrotitorul și mijlocitorul familiei creștine», luminează intenția și mesajul acestei inițiative spirituale, precum și cuvântul de învățătură ce va fi prezentat în cadrul celebrărilor liturgice și devoționale”, precizează reprezentanții Provinciei Franciscane „Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România.

 

Relicva Sfântului Anton de Padova va ajunge în zona Romanului la finalul lunii viitoare: duminică, 27 mai, la Roman, la Institutul Teologic Franciscan (ora 10.30, Sfânta Liturghie), apoi la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Tereza”; luni, 28 mai, Nisiporești, la Biserica Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”, și la Piatra Neamț, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Iosif Muncitorul”.

În regiunea Moldovei, pelerinajul va avea loc în zilele de: sâmbătă, 26 mai, Onești, la Sanctuarul „Fericitul Ieremia Valahul”, și la Luizi-Călugăra, la Biserica Romano-Catolică „Înălțarea Sfintei Cruci”; marți, 29 mai, în Bacău, la Conventul „Sf. Iosif, soțul Preacuratei Fecioare Maria” și la Biserica Romano-Catolică „Sfinții Petru și Paul”; miercuri, 30 mai, în Fălticeni, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, și la Gura Humorului, la  Biserica Romano-Catolică „Preasfânta Treime”; joi, 31 mai, la Cacica, la Sanctuarul „Adormirea Maicii Domnului”, și în Botoșani, la Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”; vineri, 1 iunie, la Târgu Frumos, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”, și la Pașcani, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”; sâmbătă, 2 iunie, la Iași, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”; duminică, 3 iunie, la Iași, la Catedrala Romano-Catolică „Adormirea Maicii Domnului”; luni, 4 iunie, la Huși, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova” și la Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfintei Fecioare Maria”; marți, 5 iunie, la Focșani, la Biserica Romano-Catolică „Sfinții Apostoli Petru şi Paul”.

În Roman, relicva sfântului Anton de Padova a mai fost adusă în pelerinaj în vara anului 2004 (foto).

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0