Prima paginăActualitate

Patru puncte de prim ajutor pentru caniculă

Patru puncte de prim ajutor pentru caniculă

Dimensiune text

 

canicula soareAdministrația locală a organizat patru puncte de prim ajutor pentru perioada de caniculă. Temperaturile ridicate din ultimele zile obligă primăriile, dar și pe agenții economici să respecte legea și să se asigure că cetățenii, respectiv angajații nu își pun viața în pericol.

Astfel, miercuri, 22 iunie, Serviciul pentru Situații de Urgență al Municipiului Roman a organizat la nivelul orașului patru puncte de prim ajutor pentru perioada de caniculă: zona Anton Pann (farmacia din vecinătatea cu intersecția cu bulevardul Republicii), Piața Centrală – Hotelul Pieței, Dispensarul nr. 7 din strada Bogdan Dragoș (lângă Școala „Vasile Alecsandri”) și Primăria Municipiului Roman (intrarea dinspre cofetărie).

În anul 2015, Serviciul Situații de Urgență al Municipiului Roman a organizat trei puncte de prim ajutor, care au deservit 634 de persoane pe durata perioadei de caniculă. Angajatorii sunt obligați ca în zilele caniculare să ia măsuri de protecție a lucrătorilor, printre acestea fiind asigurarea a cel puțin doi litri de apă pentru fiecare persoană, reducerea activității în aer liber și alternarea perioadelor de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0