Patroni din Neamț înșelați cu acte false

Două persoane au fost reținute de polițiști pentru o înșelăciune de 100.000 de lei. În plasa lor au căzut 15 patroni din zece județe, printre care și Neamț.

 

 

Trei persoane sînt suspectate de polițiști că au înșelat patroni din zece județe, printre care și Neamț. Ei au ridicat diverse mărfuri de la oamenii de afaceri, pe care le-au plătit cu ordine de plată false. În acest fel, prejudiciul a fost estimat la 100.000 de lei. Joi, polițiștii au efectuat patru percheziții la mai multe societăți comerciale și au reținut două persoane.

 

Înșelăciune de 100.000 de lei

 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Alba, în colaborare cu cei din cadrul IPJ Sibiu și IPJ Constanța, au efectuat, joi dimineață, patru percheziții în județele Sibiu și Constanța, la locuințele și sediile unor societăți comerciale aparținînd unor suspecți de înșelăciune. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe cărți de identitate suspectate a fi falsificate, ștampile cu impresiunile unor societăți comerciale, file cec și bilete la ordin necompletate aparținînd unor firme, precum și alte înscrisuri. În urma acțiunii, două persoane au fost reținute.

La data de 8 octombrie, ofițerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Alba au început urmărirea penală față de Liliana L., de 42 de ani, Gheorghe F., de 39 de ani, ambii din județul Constanța, și Iosif C.N., de 38 de ani, din județul Argeș, sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În fapt, în sarcina celor trei suspecți s-a reținut faptul că, în cursul anului 2012, au reușit inducerea în eroare a mai multor persoane, de pe raza a zece județe, printre care și Neamț, de la care au ridicat mărfuri pentru plata cărora au folosit ordine de plată falsificate. Prejudiciul estimat pînă în acest moment este de 100.000 de lei, fiind prejudiciate aproximativ 15 persoane juridice.

În urma perchezițiilor efectuate de polițiști, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe cărți de identitate suspectate a fi falsificate, ștampile cu impresiunile unor societăți comerciale, file cec și bilete la ordin necompletate aparținînd unor firme, ordine de plata emise de către societăți comerciale purtînd ștampilele de acceptare la plată a unor unități bancare și aparatură electronică. În urma probatoriului administrat în cauză, doi dintre suspecți, Liliana L. și Gheorghe F., au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru săvîrșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Cei doi suspecți urmează să fie prezentați procurorilor din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecatoria Alba, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și sesizarea instanței de judecată în vederea arestării preventive.


COMENTARII

WORDPRESS: 0