Prima paginăActualitate

Patinoarul din centrul orașului „a picat”

Patinoarul din centrul orașului „a picat”

Dimensiune text

 

patine-patinoar-gheataSâmbătă, 17 decembrie, la Roman se vor deschide Târgul de Crăciun și Sătucul lui Moș Crăciun, care presupuneau, pe lângă amenajarea unor căsuțe în care să se comercializeze produse tradiționale, și deschiderea unui patinoar. Totul ar fi fără un cost din partea Primăriei Roman, însă organizatorii s-au răzgândit în ceea ce privește montarea patinoarului, solicitând o sumă importantă de bani.

În parcarea de la Colegiul Național „Roman-Vodă” urma să fie amenajat un patinoar, de 450 metri pătrați, care să funcționeze în perioada 17 decembrie 2016 – 28 februarie 2017. „Ni s-a cerut o sumă de bani pentru patinoar, dar noi nu dăm niciun ban. Mai exact, ar fi vorba de 30.000 de euro, dar nu îi dăm. Mai discutăm în cursul zilei de miercuri, dar nu se pune problema ca noi să punem bani. Mai bine investim și facem un patinoar al nostru, mai mic, ceva local. Un patinoar ca cel ce trebuia amenajat la Roman costă între 300.000 și 500.000 de euro, cu o durată de viață de 10-15 ani. Organizatorii au găsit un astfel de patinoar second-hand, din Germania, dar noi nu suntem dispuși să participăm cu bani la investiție”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Oricum, pe 17 decembrie, se va inaugura Sătucul lui Moș Crăciun, ocazie cu care vor avea loc o serie de spectacole. Sâmbătă, 17 decembrie, vor cânta Ionică Moroșanu și Alb&Negru. Joi, 22 decembrie, vor cânta Narcotic Sound & Cristian D. Sâmbătă, 24 decembrie, vor răsuna colinde de Crăciun. Pe 29 decembrie, pe scena va urca Petrică Mâțu Stoian, iar sâmbătă, 7 ianuarie, la Roman vor face spectacol Ansamblul „Răzeșii de la Pogănești” și Alessia.

În același timp, vor fi amplasate 23 de căsuțe din lemn și 23 de corturi în Piața „Roman Vodă”, pentru comercializarea produselor specifice sărbătorilor de iarnă.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0