Prima paginăActualitateRoman

Parlamentul nu are timp de infractorii minori

Dimensiune text

Primarul Romanului a trimis o solicitare către Parlament în scopul combaterii fenomenului infracțional și a controlului infractorilor fără răspundere penală. Edilul nu a primit niciun răspuns de la Legislativul României. 

Poliţiştii locali au prins vineri, 23 ianuarie, trei tinere care încercau să sustragă bunuri din poşeta unei femei. Cele trei adolescente – două în vârstă de 13 ani neîmpliniţi, iar a treia în vârstă de 14 ani – sunt cunoscute oamenilor legii pentru activitatea lor infracţională. Una dintre cele trei adolescente este din Iaşi, iar celelelate locuiesc pe strada Martir Cloşca.

„Acţiunile noastre sunt foarte limitate pe acest tip de activităţi. Din păcate, legea nu ajută foarte mult nici poliţia municipală. Legea de ordine publică este din 1991, a mai fost republicată de câteva ori, dar nu răspunde cerinţelor actuale. Cred că, aici, parlamentarii noştri ar trebuie să ia măsuri, fiindcă Parlamentul este puterea legislativă. Parlamentarii trăiesc şi ei în localităţile acestea, vin acasă la sfârşit de săptămână şi nu trebuie să le fie indiferent ceea ce se întâmplă. Este o chestiune care ţine de activitatea lor şi ar trebui să se implice, să căutăm o soluţie. Eu am mai făcut un demers în acest sens, am făcut o adresă şi către Parlamentul României în care solicitam sprijin, pentru că este, deja, o problemă la nivel naţional. M-am întâlnit cu primarul din Piatra Neamţ şi dumnealui spunea că are aceleaşi probleme, că e un fenomen nedorit, care începe să ia amploare. Trebuie găsit un mod de educare, de susţinere, de implicare a statului în combaterea acestui fenomen”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul municipiului Roman a spus că nu a primit niciun răspuns la scrisoarea adresată Parlamentului. „Deja e prea mult să fi primit răspuns. Noi ştim că este mult de lucru acolo şi nu au timp să răspundă, dar noi, dacă nu răspundem, se face caz”, a completat Leoreanu.

Întrebat dacă are o colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Neamţ pentru cazurile de minori care comit infracţiuni, şeful administraţiei locale a declarat că nu prea există colaborare pe această chestiune.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • ionescu 6 ani

    Buna Teo Rusu. Ai un email?

  • Antena 3 6 ani

    Victorie!!

  • Antena 3 6 ani

    Este efectul investitiilor aiurea din ultimii 10 ani a jafului si furaciunilor fara precedent in istorie.