HomeActualitate

Parlamentul a aprobat suspendarea taxei auto

Deputații au aprobat, marți, proiectul de lege privind suspendarea taxei auto, un proiect de lege emis încă din luna ianuarie și care a fost aprobat de Parlament abia în această săptămînă. Nemțenii care au achitat taxa auto se pot îndrepta împotriva statului român printr-o cerere de chemare în judecată, depusă la secția de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială a fost achitată taxa de primă înmatriculare.

 

 

Singura modalitate de recuperare a taxei de primă înmatriculare este promovarea unei acțiuni în fața instanțelor de judecată. Contribuabilii care au achitat taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ca urmare a primei transcrieri a dreptului de proprietate, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a acestei legi și data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pot solicita restituirea acesteia. Sumele se restituie la cererea contribuabilului, adresată organului fiscal competent.

În acest an, pînă la finalul lunii septembrie, Fiscul nemțean a încasat, din taxa de primă înmatriculare, 11,8 milioane de lei, restituind 4,24 milioane de lei. În cazul persoanelor fizice, restituirile s-au făcut direct în bani, iar în cazul persoanelor juridice – în bani sau prin compensare cu alte obligații către buget ale acestor contribuabili.

Comentarii

WORDPRESS: 0