Prima paginăEconomie

Parcul Zăvoi ar putea fi amenajat pe fonduri europene

Parcul Zăvoi ar putea fi amenajat pe fonduri europene

Dimensiune text

 

 

Autoritățile locale anunță că proiectul pentru amenajarea Parcului Zăvoi, din zona Kartodrom, pe fonduri europene, este aproape câștigat, săptămâna viitoare fiind așteptată vizita în teren a specialiștilor de la ARDNE, după care va urma și semnarea contractului de lucrări.

Parcul Zăvoi va amenajat pe o suprafață totală de 73.365 de metri pătrați. Pe acesta se vor construi și amenaja: un loc de joacă, gradene cu scenă, alei pietonale și piste pentru bicicliști. Locul de joacă pentru copii va împărțit astfel: o tiroliană pentru copii, trei balansoare, două leagăne, două mese de șah cu scaune, ansamblu de joacă pentru cățărare, din plasă, sub formă de con, o groapă de nisip de 47 de metri pătrați, un turn de cățărare și trambulină, bănci din lemn cu structură din beton, măsuță și scăunele pentru copii și cilindri din beton, de înălțimi diferite. Investiţia este estimată a depăși 4,5 milioane de lei, din care 2% va reprezenta contribuţia proprie a Primăriei municipiului Roman.

Administrația locală a câștigat, în luna octombrie a anului trecut, și contractul de finanțare a Parcului Jora, pe spațiul verde dintre Tic Tac și Kaufland. Valoarea totală a proiectului este de 1.917.815,18 lei, din care valoarea eligibilă este de 1.888.718,73 lei, contractul pentru realizarea lucrărilor aflându-se în perioadă de licitație.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 3 ani

    Norocul nostru, al celor care am copilarit candva prin acele locuri, asa cum erau ele pe-atunci si prin care pasim acum ca pe o planeta straina, din care, pentru a ne regasi cat de cat, la adevarata apa a a Moldovei, ar trebui sa ne retragem undeva mai aproape de intalnirea ei cu Siretul, in fata dealurilor cu paduri de la Pogan si a zidurilor, din pacate doar iluzorii, ale cetatii lui Stefan cel Mare, avariata in vara lui 1476 de ostile otomane ale sultanului Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, refacuta si extinsa in 1483, in aceleasi vremuri de glorie, iar apoi cazuta prada hotiei, umilintei, ignorantei si neputintei unor nedemni urmasi ai marelui voievod.