Parcarea etajată de la Piaţă este cu bani

HomeActualitate

Parcarea etajată de la Piaţă este cu bani

 

parcare etajata piata Centrala 14După o lună de folosire gratuită a parcării etajate de la Piaţa Centrală, de la finele săptămânii trecute s-a trecut la taxarea conducătorilor auto. Numai în două zile, adică sâmbătă şi duminică, s-au încasat peste 500 de lei.

„Pe perioada când accesul a fost liber, parcarea a fost permanent ocupată. Acum, fiind cu taxă, se va observa cel mai probabil că se vor găsi locuri de parcare”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Parcarea are 49 de locuri, din care 23 la etaj, şi a costat aproape 1,2 milioane de lei. Parcarea are două rampe de acces: dinspre strada Sucedava – urcare şi înspre Aprodu Arbore – coborâre, fiind prevăzută cu o scară metalică pentru acces pietonal la etaj. Cele două rampe au, la intrare şi ieşire, sistem automat de bariere, cu taxare şi citire automată.

Romaşcanii au de achitat o taxă de un leu pe oră pentru parcare, de la ora 8.00 la ora 17.00, iar în restul intervalului parcarea va putea fi utilizată şi de locatarii din zonă, în mod gratuit. Parcarea este dotată cu afişaj electronic, ce va permite să se ştie câte locuri libere mai sunt disponibile.

 

Comentarii

WORDPRESS: 5
  • Felicitari pentru parcare. Sunt totusi doua probleme: 1. locurile libere care au fost in fata Halei s-au transformat toate in locuri pentru TAXI, si asta este un abuz in serviciu a cuiva din Primarie. A cui o fi abuzul ? Dorim raspuns. 2. La parcarea supraetajata cu plata nu se da bon fiscal. Se elibereaza un tichet la intrarea in parcare, cu acel tichet se face plata parcarii, dar aparatul nu elibereaza bon fiscal. Tichetul primit la intrare nu poate tine loc de bon fiscal. ATENTIE ANAF ! Aceasta este o evaziune fiscala. Schimbati aparatul de taxare cu unul care elibereaza bon fiscal. Pana atunci parcarea va trebui sa ramana gratuita. SUCCCES !

  • GOGU 8 ani ago

    Dar aceasta parcare daca este facuta pe fonduri europene ar trebui 5 ani gratuita alt abuz in serviciu……..iar cu acesti taximetristi de ce nu au facut 4locuri la fiecare colt al parcari pentru galateni au voie cu furgonetele in fata tarabilor dar pentru comercianti care au chioschiuri in fata halei nu au voie trebuie sa care marfa de la 100 metri ce fac autoritatile unde sint legile doar pentru ei sint legi DOMNULE PRIMAR NU VEDETI veniti la fata locului stati de vorba cu comercianti………

    • Parcarea este facuta pe fonduri din bugetul local si cel al Directiei Pietelor. Celelalte probleme le puteti reclama Politiei Locale la nr de telefon 0233984.

  • parcarile de la piatza trebuie sa devina cu plata . accesul pe aleea din piatza trebuie restrictionat prin bariera de acces.acum si la parcari si pe aleea pietzei este debandada totala.

  • DAR PRIMARIA ARE BUGET LOCAL SI NU SINT IN STARE SA FACA O MODERNIZARE LA CHIOSCURI NU VEDE CA LE PLOUA IN CAP LA CHIOSCURI NU POATE SA FACA O INTRARE FRUMOASA NU VEDE CA NU AU NICI GRESIE CUM SARACI DE COMERCIANTI SA FACA VINZARE DACA CHIRIA LE ESTE MARE PARCARE NU MAI AU PENTRU CA ESTE DE TAXIURI SI OAMENI VORBESC CUM SA DAU 1LEU MAI BINE MERG LA KAUFLAND SAU LA LIDL PENTRU CA E GRATIS PARCAREA RUSINE PRIMARIEI LASATI PARCAREA PENTRU A NE FACE CUMPARATURI .