Parcarea de la Corpul B al Colegiului „Roman-Vodă”, dedicată dimineața și la prânz doar mașinilor care aduc elevii la școală

HomeSocial

Parcarea de la Corpul B al Colegiului „Roman-Vodă”, dedicată dimineața și la prânz doar mașinilor care aduc elevii la școală

Primăria municipiului Roman a anunțat că, începând cu data de luni, 30 ianuarie, pe perioada cursurilor școlare, parcările publice de pe strada Tineretului, de la Corpul B al Colegiului Național „Roman-Vodă”, tronsonul dintre intrarea cu barieră în curtea unității și intrarea principală în unitate, respectiv 12 locuri de parcare (opt pe partea cu Corpul B și patru pe partea opusă), vor avea regim de zonă de îmbarcare – debarcare elevi, după orarul 07:30 – 09:00 și 11:00 – 14:00. În afara acestui interval orar, aceste parcări vor fi publice cu plată.

Zona cu parcările respective va fi semnalizată cu indicatoare „Staționarea interzisă” și indicatoare adiționale cu orarul în care acționează interdicția și cu regimul acestora în acest interval orar, de „Zonă îmbarcare – debarcare elevi”. Astfel, pe perioada cursurilor școlare, în zona menționată mai sus, sunt interzise parcarea și staționarea în intervalele orare 07:30 – 09:00 și 11:00 – 14:00.

„Pentru că problema aglomerației este în intervalul în care vin și pleacă elevii de la școală – atunci este mai complicat -, există o inițiativă promovată public zilele acestea, cu reglementare și semnalizare rutieră, prin care anumite zone vor fi dedicate într-un interval orar doar mașinilor care vin și lasă copiii la școală. Acest proiect este deja în derulare – a trecut prin Comisia de circulație și este într-o primă etapă de test. Această zonă va fi la Corpul B al Colegiului Național «Roman-Vodă», chiar la intrarea din strada Tineretului, va fi zona de pe partea stângă și de pe partea dreaptă, vor fi parcări semnalizate care într-un anumit interval de timp vor fi dedicate parcării pentru elevii care vin la școală. Astfel, sperăm noi să fie o soluție care să se aplice apoi și la Școala «Vasile Alecsandri» și să mai preluăm din această problemă de circulație din perioada când vin și pleacă elevii de la școală. Este o inițiativă a unui coleg din consiliul local și este în etapa de lucru, de testare”, a declarat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0