Prima paginăSocial

Pagubele furtunii de joi: localități fără curent electric, arbori căzuți peste mașini, stâlpi de electricitate distruși

Pagubele furtunii de joi: localități fără curent electric, arbori căzuți peste mașini, stâlpi de electricitate distruși

Dimensiune text

 

De joi, 11 iunie, județul Neamț se află sub atenționare meteo de tip cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, la fel ca întreaga țară, meteorologii prelungind intervalul până la care țara noastră va fi afectat de vreme rea până luni dimineață. Joi după-amiază, pentru mai multe zone ale județului, lovite de furtuni puternice, au fost emise atenționări punctuale de tip nowcasting, cod roșu sau cod portocaliu, pentru fenomene meteo imediate.

Conform ISU Neamț, furtunile de joi au făcut pagube substanțiale în mai multe zone din județ, fiind necesară intervenția pompierilor pentru degajarea unor arbori căzuți pe carosabil pe DN 15D în zona localității Girov, în localitatea Ghelăești din comuna Bârgăuani, ori în comuna Ștefan cel Mare.

În municipiul Roman, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unui arbore căzut peste două mașini, pe strada Unirii, iar în Piatra Neamț un echipaj de pompieri a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente provenite de la izolația de pe casa liftului a unui bloc cu opt etaje. Mai mulți copaci s-au rupt și au căzut peste firele electrice, la Sagna, Dochia și Mărgineni, iar stâlpi de curent electric s-au prăbușit la Bârgăoani – Hârtop și Dumbrava Roșie – Izvoare.

Ca urmare a furtunii, vineri, la ora 10, localitățile Cârligi, Baratca, Mărgineni,  Hoisești, Bălușești, Bâra, Bălușești, Vulpășești, Doljești erau afectate din punct de vedere al alimentării cu energie electrică. 5.900 de consumatori nu erau alimentați cu energie electrică, lucrându-se pentru remedierea situației.

„În ultimele 24 de ore, zona Moldovei a fost măturată de furtuni puternice însoțite de vânt în rafală, averse torențiale, grindină și descărcări electrice. Meteorologii au emis în această perioadă peste 36 de avertizări de tip nowcasting, din care șapte cod roșu, restul cod portocaliu. Copacii cazuți peste rețelele aeriene au cauzat ruperi de stâlpi, conductoare, elemente de izolație și susținere, dar și distrugerea unor echipamente electrice. De ieri, echipele Delgaz și ale contractorilor intervin pentru remedierea avariilor și reluarea serviciului de distribuție. Până la această oră am reușit să reluam alimentarea cu energie la peste 75% dintre consumatorii afectați. Acționăm în continuare pentru restabilirea alimentării în 17 localități (nouă din județul Neamț, șapte din județul Bacău și una din județul Vaslui), precum și pentru remedierea deranjamentelor individuale sau colective pe care le mai înregistrăm. Nu vă apropiați de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbuşiţi ori înclinaţi. Vă rugăm să păstrați o distanță de minimum doi metri față de personalul companiei noastre aflat la intervenții, iar când ne contactați vă rugăm să ne anunțați dacă vă aflați în izolare la domiciliu”, au transmis vineri la prânz reprezentanții Delgaz Grid.

 

 

Foto: Delgaz Grid

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0