Pagube produse de vântul puternic, în mai multe zone din județul Neamț

HomeSocial

Pagube produse de vântul puternic, în mai multe zone din județul Neamț

Mai multe zone din vestul, centrul și nord-estul țării, inclusiv zona de munte a județului Neamț, s-au aflat vineri, 27 octombrie, după-amiază și seara, sub atenționare de tip Cod galben de vânt puternic, de 50-60 km/h. În această perioadă, ca urmare a manifestării fenomenelor meteo, pompierii nemțeni au intervenit în mai multe zone pentru îndepărtarea efectelor produse, informează ISU Neamț.

Astfel, în localitatea Straja, din comuna Tarcău, un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț a intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un arbore și la vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ zece metri pătrați din cauza scurtcircuitului electric – un cablu electric de la un stâlp probabil rupt din cauza vântului.

În localitatea Grozăvești, din comuna Hangu, pe DN 15, a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii nr 2 de Intervenție Poiana Teiului, pentru îndepărtarea unei porți din lemn căzute pe carosabil, ce bloca un sens de mers. În localitatea Bistricioara au intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului și membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ceahlău, pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe firele de curent

De asemenea, pe DJ 177F (axial Izvorul Muntelui – Durău) a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Gărzii nr. 2 de Intervenție, pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

Sâmbătă, 28 octombrie, meteorologii au prelungit până la ora 16.00 atenționarea de tip Cod galben de vânt puternic pentru județul Neamț, care vor depăși la rafală 55-60 km/h în zona joasă (inclusiv în municipiul Roman și comunele din zonă) și 70-90 km/h în zona de munte.

 

Foto: ISU Neamt

 

Comentarii

WORDPRESS: 0