HomeNeamt

Pădurar încarcerat pentru omor

Mihai Segneanu, pădurar al Ocolului Silvic Horia, va face trei ani și jumătate de închisoare, din cauză că, în 2007, a împușcat mortal un tînăr de 17 ani care fura lemne din pădure.

 

Pe 21 mai 2007, de ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, Mihai Segneanu a plecat de la canton cu mașina personală. Pe drum, pădurarul a văzut cum victima, Costel Cătălin Peleverde, și fratele său, Vlăduț Vasile, de 16 ani, tăiau lemne cu un fierăstrău. Mihai Segneanu s-a întors la canton, de unde și-a luat arma de serviciu, o pușcă cu alice de 12 milimetri. A revenit la locul în care cei doi frați tăiau lemnele și l-a împușcat mortal pe Costel Cătălin, de la o distanță de 15 metri.

La proces, pădurarul a susținut mereu că arma s-a descărcat accidental, după ce el a tras un foc de avertisment în plan vertical. Expertizele balistice au arătat, însă, că Mihai Segneanu a tras intenționat, alicele pătrunzînd în rinichii tînărului. Imediat după ce a fost împușcat, Costel Peleverde a plecat cu căruța, mînînd caii. Gestul i-a adus moartea mai repede, deoarece hemoragia internă a fost mai intensă din cauza efortului. Medicii legiști au stabilit că băiatul a murit la o oră după ce a fost împușcat, dar corpul său a fost găsit abia a doua zi.

Mihai Segneanu a pledat nevinovat la procesul care a urmat. Sentința dată inițial de Tribunalul Neamț a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bacău, dar instanța de la Bacău a decis că soluția dată de judecătorul nemțean a fost una corectă. Vineri, 25 mai, Mihai Segneanu s-a prezentat la sediul din Sagna al Secției nr. 7 de Poliție Rurală Roman. Acesta a fost dus de polițiști la Penitenciarul Bacău, unde bărbatul de 44 de ani din Boghicea va executa cei trei ani și șase luni de închisoare.

Comentarii

WORDPRESS: 0