Prima paginăSanatate

Pacienții iau cu asalt centrele de permanență

Dimensiune text

Temperaturile ridicate au făcut să crească numărul persoanelor care au apelat la ajutorul medicilor de familie ce oferă asistenţă medicală în cadrul centrelor de permanenţă. 

Cele şase centre de permanenţă din Roman, dar şi cele din mediul rural, au avut mai mulţi pacienţi care le-au călcat pragul din momentul în care temperaturile au crescut simţitor. Pe parcursul lunii iunie, peste 9.000 de persoane au fost consultate sau au primit tratament la unul dintre cele 20 de centre de permanenţă din judeţ, cu aproximativ 500 mai multe în comparaţie cu luna anterioară. Pacienţii au mers la medic pentru a-şi măsura tensiunea şi glicemia, dar şi pentru a-şi schimba un pansament sau să facă o injecţie.

Cel mai solicitat dintre centrele din Roman a fost, luna trecută, Centrul „Dragoş-Vodă”, din cadrul dispensarului medical de pe strada Bogdan Dragoş, căruia i-au trecut pragul nu mai puţin de 711 romaşcani, pentru consultaţii sau tratamente. Pacienţi mulţi au avut şi medicii de familie care fac gărzi la centrul de permanenţă Anton Pann, respectiv 615 persoane.

În judeţul Neamţ există, în prezent, 20 de centre de permanenţă, din care şase sunt în mediul rural, printre care Oniceni, Moldoveni, Tămăşeni, Poienari şi Sagna. Diferenţa dintre centrele de la oraş şi cele de la ţară este că, în general, oamenii din mediul rural merg la medicii de la centrul de permanenţă atunci când se simt rău şi au nevoie de o consultaţie, în vreme ce la oraş merg la centrul de permanenţă în special atunci când au de făcut un tratament pe care nu şi-l pot administra singuri.

La Moldoveni, medicii au avut cel mai mult de lucru în luna iunie. 447 de persoane au călcat pragul centrului, cu aproximativ 50 mai multe decât în luna mai. În acelaşi timp, la centrul de permanenţă din Poienari s-au prezentat numai 210 persoane.

Finanţarea acestor dispensare este făcută de către stat, iar Direcţia de Sănătate Publică acoperă cheltuielile cu necesarul medical.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0