Prima paginăSocial

Pacient blocat pe munte, salvat cu snowmobilul

Dimensiune text

Joi dimineață, cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț au fost puse la grea încercare, în cazul unui pacient blocat pe munte. Acesta lucra la un schit din zonă și acuza faptul că nu-și mai poate mișca picioarele. Cadrele medicale au fost nevoite să ceară ajutorul celor de la Salvamont pentru a-l coborî de pe munte.

 

„La ora 9.44, am fost solicitați, prin 112, pentru un pacient de 64 ani, la Schitul Cerebuc – Izvorul Muntelui, muncitor la schit. Pacientul acuza imposibilitatea de a-și mișca membrele inferioare, fără a putea da și alte date. S-a trimis un echipaj operativ, care s-a deplasat pînă la Izvorul Muntelui, nemaiputînd înainta din cauza zăpezii. La ora 10.10, s-a cerut ajutor echipajului de la Salvamont. Cu un snowmobil, doctorul Raul Papalicef s-a deplasat la Schitul Cerebuc, unde a examinat pacientul și a anunțat că acesta prezintă o urgență de gradul II, nefiind o urgență gravă cu risc vital. La ora 12.30, pacientul a fost predat de către echipajul Salvamont echipajului operativ de pe autosanitară, care a monitorizat și transportat pacientul la Spital Județean de Urgență Piatra Neamț, cu diagnosticul de lombosciatică acută. Intervenția s-a finalizat la ora 14.00”, a declarat medicul Letiția Dămoc, coordonatorul SJA Neamț.

Potrivit acesteia, în afara intervenției de pe munte, nu s-au înregistrat probleme deosebite în ceea ce privește intervențiile la solicitările pacienților din județ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0