Prima paginăRoman

Pace și armonie în Consiliul Local

Dimensiune text

Joi, începînd cu ora 12, consilierii locali s-au întîlnit în cadrul primei ședințe ordinare de după vacanța de vară. Încărcați pozitiv de concedii, consilierii au aprobat aproape 30 de proiecte de hotărîre în timp record, de mai puțin de 45 de minute, dovedind o armonie rar întîlnită. Obișnuitele „contre” cu opoziția din Consiliul Local au lipsit cu desăvîrșire în această ședință.

 

17 din cei 21 de consilieri locali au fost prezenți la ședința de joi, aceștia aprobînd 27 de proiecte de hotărîre. În deschiderea ședinței, primarul Laurențiu Dan Leoreanu a anunțat retragerea de pe ordinea de zi a trei proiecte de hotărîre, referitoare la concesionarea unor terenuri pentru construcții, vînzarea unor terenuri și aprobarea unor documentații de urbanism, printre care și cea referitoare la transformarea „Casei Tăutu” – fostul sediu al Jandarmeriei – în restaurant și club de jazz. Motivul retragerii proiectelor de pe ordinea de zi a fost, conform spuselor edilului, necesitatea efectuării unei analize amănunțite a acestora.
Apoi, directorul Casei de Cultură, Doru Alexandru, a depus jurămîntul, devenind consilier local al PP-DD în locul lui Radu Vatavu, care a renunțat la această funcție. Proiectele de hotărîre au fost aprobate la foc automat, cu majoritate clară, inclusiv cele privind organizarea unor comisii de specialitate și desemnarea reprezentanților Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor societăților Acvaserv și Municipal Locato Serv. Colegii din USL au încercat și au reușit să îi ofere colegului lor, Vasile Mocanu, cît mai multe locuri în diverse comisii, prin propuneri lansate de George Lazăr.

Consilierii locali au mai aprobat, printre altele, modificarea bugetului local pe acest an și a listei de investiții finanțate din bugetul de dezvoltare, bugetul de funcționare a Asociației „Roman 2000”, indicatorii tehnico-economici ai investiției în consolidarea și reabilitarea Casei Celibidache – unde lucrările vor începe în anul 2013, transformarea fostei grădinițe de pe strada Energiei în locuință socială, montarea unei noi centrale termice în corpul A al Colegiului Național „Roman-Vodă”, dar și construirea unei parcări publice etajate pe strada Sucedava. Investiția va fi finanțată din bugetul Direcției de Administrare a Piețelor.
De asemenea, consilierii locali au aprobat majorarea tarifelor pentru salubrizarea stradală din municipiu, regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor, regulamentul privind locurile de parcare din oraș, dar și cel referitor la modul de utilizare a parcurilor de joacă din municipiu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0