Orașul farmacie

Din cele 93 de farmacii care au contract cu CAS Neamț, 49 sînt din Roman.

 

 

În ultimii ani, starea de sănătate a populației s-a înrăutățit constant, iar acest lucru se vede și din consumul de medicamente. Numai anul trecut, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a alocat, la capitolul medicamente compensate și gratuite și la cel al medicamentelor pentru boli cronice nu mai puțin de 112 milioane de lei pentru farmaciile din județ.

Apetitul tot mai crescut pentru medicamente al bolnavilor se reflectă și în numărul farmciilor noi înființate în ultimii ani. Așa se face că, anul acesta, nu mai puțin de 49 de farmacii din Roman se află în relații contractuale cu CAS Neamț, fără a le mai pune la socoteală și pe cele care nu au un astfel de contract. În acest context, farmaciile s-au dovedit o afacere înfloritoare în oraș.

„Farmaciile funcționează ca societăți comerciale, așa că cine are putere financiară rezistă, iar cine nu – își închide porțile. Din punctul nostru de vedere este foarte bine că sînt atîtea farmacii, pentru că pacienții nu mai sînt puși pe drumuri și au acces mai repede la medicamente. În plus, spre deosebire de alte județe, la noi farmaciile sînt amenajate la standarde occidentale, au dotări moderne și, de cele mai multe ori, se aprovizionează rapid cu medicamente de ultimă generație, în cazul în care este nevoie”, a apreciat juristul Valerică Frățilă, președintele CAS Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!