Opt nou-născuți, de Mărțișor, la secția de Neonatologie a Spitalului Roman

HomeSanatate

Opt nou-născuți, de Mărțișor, la secția de Neonatologie a Spitalului Roman

 

Opt copii au venit pe lume la secția de Neonatologie a Spitalului Municipal de Urgență Roman, miercuri, în prima zi a lunii martie, cinci fetițe și trei băieți. Cinci nou-născuți au mame cu domiciliul în mediul rural, iar trei nou-născuți au mame cu domiciliul în mediul urban.

„Dintre copiii născuți în data de 1 martie, doar unul este prematur, ceilalți fiind născuți la termen, însă toți sunt în momentul de față în stare stabilă. Felicităm proaspetele mămici și le urăm creștere ușoară!”, a afirmat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Zona Roman are cea mai mare natalitate din județ. Analiza unor indicatori demografici furnizați de către Direcția de Sănătate Publică Neamț situează zona Roman pe primul loc în ceea ce privește natalitatea în județ în anul 2016, cu 1.500 de nou-născuți vii (din totalul de 4.222 de nou-născuți vii în tot județul). În 2015, la unităţile sanitare din Neamţ au fost înregistraţi 4.167 de nou-născuţi vii, cu 92 mai puţini faţă de anul 2014. În zona Roman, în 2015 au venit pe lume 1.456 de prunci, cu 26 mai puţini faţă de anul 2014.

Comentarii

WORDPRESS: 0