Olimpiada județeană de limba română și-a desemnat câștigătorii. Două eleve ale CNRV, calificate la națională

HomeSocial

Olimpiada județeană de limba română și-a desemnat câștigătorii. Două eleve ale CNRV, calificate la națională

 

Sâmbătă, 25 februarie, s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de limba și literatura română. În cadrul acestei faze a concursului au participat 409 elevi: 44 la clasa a V-a, 75 la clasa a VI-a, 65 la clasa a VII-a, 89 la clasa a VIII-a, 50 la clasa a IX-a, 43 la clasa a X-a, 25 la clasa a XI-a și 18 elevi la clasa a 12-a.

Opt elevi, primul clasat în cadrul fiecărei competiții județene la clasele V – XII, vor reprezenta județul Neamț la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română. Între aceștia se numără două eleve pregătite de profesorul Paul Alexandru la Colegiul Național „Roman-Vodă” din Roman: la clasa a V-a, Otilia Maria Pușcașu a ocupat primul loc, cu 118 puncte, iar la clasa a VI-a, Georgiana Alecsia Fărcășel a fost prima din județ, obținând 113 puncte.

Lotul județului Neamț pentru etapa națională va mai include elevi de la: Școala nr. 5 din Piatra Neamț, Şcoala Borleşti, Colegiul Național „Petru Rareş” din Piatra Neamţ (3) și Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț. Lista integrală a rezultatelor obținute de elevi la faza județeană a Olimpiadei de limba și literatura română poate fi consultată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, la acest link.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0