HomeActualitateRoman

Ofertă imobiliară pentru Primăria Roman

Proprietarii din blocul „cu bulină” vor să vândă apartamentele Primăriei. Suma de vânzare ar fi cea evaluată de Guvern, cu mult peste valoarea de piaţă.

Persoanele care deţin apartamente în blocul „cu bulină” vor ca locuinţele refăcute pe banii Guvernului să fie cumpărate de Primăria Roman. Propunerea a fost făcută de moştenitorii unor proprietari, după ce toate părţile implicate au recunoscut, la unison, că evaluarea făcută de Guvern, de aproximativ 32.000 de euro pe apartament, este mai mare decât oferta de piaţă la acest moment. Conform legii, proprietarul sau moştenitorul este obligat să plătească aceşti bani pe o durată de 25 de ani, fără dobândă, dacă are un venit pe membru de familie mai mare decât 1.635 de lei (sumă reprezentând valoarea venitului mediu net pe ţară). Cei mai mulţi nu se încadrează în această limită de venit şi nu vor plăti nimic statului, dar s-au gândit să vândă locuinţa Primăriei cu acest preţ venit de la Guvern, iar administraţia locală să plătească ratele aferente pentru următorii 25 de ani. „Nu ne-am gândit la varianta aceasta, dar vom analiza problema împreună cu juriştii Primăriei”, a afirmat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

La şedinţa de miercuri, de la Primăria Roman, proprietarii din blocul reconsolidat şi-au exprimat dorinţa de a discuta şi cu un reprezentant al Guvernului. Cei care ar trebui să plătească suma de 32.000 de euro au spus că, în alte oraşe din ţară, blocuri de locuinţe distruse de calamităţi au fost refăcute fără a se cere bani celor în cauză. Oamenii au decis să facă un memoriu către Primărie, iar primarul a spus că va transmite solicitările lor parlamentarilor, fiindcă o eventuală modificare a legii se poate face doar în Parlamentul României. În plus, Laurenţiu Dan Leoreanu a precizat că va face o adresă scrisă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru ca un reprezentant să vină la Roman pentru discuţii.

Articol nou
Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • george 9 ani ago

    Interesante articole!Atat a inteles presa din sedinta de ieri?