„Oferă iubire picătură cu picătură!”, campanie de donare de sânge organizată în această săptămână la Roman

HomeSanatate

„Oferă iubire picătură cu picătură!”, campanie de donare de sânge organizată în această săptămână la Roman

În perioada 27 februarie – 3 martie, la Punctul de recoltare de sânge din Policlinica Roman, din strada Tineretului nr. 28, se desfășoară o campanie de donare de sânge, organizată de echipa proiectului „Donează sânge, fii erou!”. Proiectul „Donează sânge, fii erou!” este finanțat prin Start ONG, un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Voluntarii proiectului vor fi prezenți la Punctul de recoltare a sângelui din Policlinica Roman, de luni până vineri, între orele 7.00 – 11.00, asistând personalul și oferind recompense pentru donatori. De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă ori unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

„Prin campania noastră, ne propunem să promovăm donarea de sânge în Roman și să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Invităm, astfel, toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge. Consecințele recentelor cutremure care au afectat Turcia și Siria sunt dovada vie a necesității unui flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente”, arată organizatorii proiectului.

„Donează sânge, fii erou! – Roman” este un proiect al Societății studenților mediciniști din Galați (SSMG), parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Institutul Național de Transfuzie Sanguină „Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice, mai precizează comunicatul organizatorilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0