HomeActualitateNeamt

Ochelarii care ”te îmbată”

Ochelarii simulează starea de ebrietate n aceștia vor fi folosiți în cadrul unei campanii de prevenire a consumului de alcool.

 

Centrul Antidrog Neamț și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Neamț  vor demara o campanie prin care să atragă atenția nemțenilor cu privire la consumul de alcool și alte substanțe cu efect psihotrop. Și pentru că reprezentanții celor două structuri au considerat că este mai important să vii cu exemple practice decât cu pliante seci, au în intenție achiziționarea unor ochelari din Germania, cu care privitorul vede ca și când ar fi băut mai multe halbe cu bere sau pahare de vin. ”Am văzut acești ochelari care simulează starea de ebrietate la un curs la care au venit formatori din Germania. Ideea ni s-a părut interesantă și am reușit, până acum, să achiziționăm două perechi de ochelari de acest tip. Mai avem nevoie de încă două perechi de ochelari pentru a completa setul”, a afirmat Tiberius Agafiței, coordonatorul centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț.

Ochelarii au lentile care distorsionează imaginea din fața privitorului, în funcție de gradul de ”beție”. Publicul-țintă – format din elevi, viitori șoferi și conducători auto – va încerca să execute diferite acțiuni cu ochelarii la ochi. Astfel, participantul va realiza cât este de greu, în stare de ebrietate, să depășești un obstacol, să cobori câteva trepte, să te apleci sau să conduci corect. ”Este un proiect interesant, scopul final fiind acela de a proteja viețile participanților la trafic prin abordarea unui comportament corect. Ochelarii costă 100 de euro perechea și sunt aduși din Germania. Aceasta nu este singura activitate pe care o vom derula cu reprezentanții Centrului Antidrog, după ce se va semna protocolul ”, a declarat Adrian Bourceanu, președintele ATOP Neamț.

Pentru a veni în sprijinul șoferilor, după ce noul Cod Rutier va intra în vigoare , Centrul Antidrog și ATOP vor să realizeze riglete cu ajutorul cărora să explice mai bine noile prevederi legale.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Gogiie 9 ani ago

    Degeaba ochelari,pentruca daca romanul nostru nu simte fulgeratura bahica drept la lingurica ca sa-l bage in draci,nu a facut nimic.Tot cinzeaca,saraca,are cautare si nu niste amarate de lentile amagitoare puse la ochi.