Prima paginăSocial

Oaspeți din străinătate la LPS Roman, în cadrul proiectului „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”

Oaspeți din străinătate la LPS Roman, în cadrul proiectului „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”

Dimensiune text

 

 

În perioada 2016 – 2019, Liceul cu Program Sportiv din Roman desfășoară proiectul „Viață sănătoasă și oportunități egale prin sport”, proiect finanțat de către Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ , parteneriate strategice KA2 între școli – parte a componentei mobilități pentru elevi și profesori. Liceul cu Program Sportiv Roman are ca partenere, în cadrul proiectului, unități de învățământ din Portugalia, Italia, Grecia, Spania, Polonia și Letonia.

Scopul proiectului îl reprezintă evitarea comportamentelor riscante printre tineri, promovarea dialogului intercultural, toleranței, integrării, acceptării, implicarea elevilor dezavantajați în activități non-formale, stimularea simțului civic și dezvoltare culturală, adaptarea la tradițiile internaționale, precum și îmbunătățirea comunicării între școlile participante și comunități.

În perioada 7 – 11 octombrie, Liceul cu Program Sportiv din Roman este gazda celei de-a treia reuniuni transnaționale pentru profesori din cadrul proiectului, fiind gazda unei delegații formate din 16 profesori din Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Letonia și Polonia.

„Ne aflăm în cel de-al treilea an de proiect, iar tema acestui an este «Sport împotriva rasismului și xenofobiei ca mijloc de integrare socială», o temă foarte interesantă, de actualitate, o temă pentru care elevii nu studiază la diferite discipline cum să combatem rasismul și xenofobia. Dar, prin aceste activități ale proiectului, putem educa tinerii în spiritul acesta”, a afirmat coordonatorul proiectului în cadrul liceului romașcan, profesor Irina Pătrăuceanu, în debutul întâlnirii de luni, 8 octombrie, de la LPS Roman, cu delegații din străinătate.

Citește și:   Liceenii români pot aplica din nou pentru burse de studiu în SUA, prin programul FLEX 2022-2023

„Le spun «Bine ați venit!» partenerilor noștri, sper să se simtă bine la noi, să petreacă clipe cât mai plăcute, să plece cu amintiri frumoase și, de ce nu, să revină întotdeauna cu plăcere în România. De asemenea, aș vrea să felicit echipa de proiect pentru munca depusă până acum și, așa cum îi cunosc pe colegii mei, sunt convins că și zilele acestea activitățile vor fi o reușită. Mult succes tuturor!”, a afirmat directorul Liceului cu Program Sportiv Roman, profesor Constantin Lupușoru.

Tot luni, delegații din străinătate și profesorii liceului gazdă s-au întâlnit, la sediul primăriei, cu conducerea municipiului. Primarul Lucian Micu le-a vorbit celor prezenți despre oportunitățile pe care orașul Roman le are în domeniul sportiv, subliniind, încă o dată, interesul administrației locale de a se implica în a asigura romașcanilor un stil de viață cât mai sănătos. Invitații au primit din partea Primăriei municipiului Roman și câteva din simbolurile orașului, precum și o broșură în care vor găsi mai multe informații despre obiectivele și personalitățile Romanului.

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0