HomePolitica

Oamenii politici au trecut pe la urne înainte de prânz

Politicienii îi îndeamnă pe romaşcani să voteze. Aceştia cred că, la finalul zilei, scorul între cei doi candidaţi va fi strâns. Toţi salută implicarea civică a tinerilor.

vip 01 ManoliuPoliticienii au mers la urne încă de la primele ore ale dimineţii. Cel mai matinal a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Dan Manoliu. Acesta a fost la una din cele două secţii de votare de la Școala „Sergiu Celibidache”, la ora 8.30. „Am votat pentru un preşedinte care să unească românii, pentru linişte, pace, pentru dispariţia dezbinărilor. Este o zi decisivă pentru România şi sper să avem o prezenţă cât mai mare la vot, fiindcă aşa putem noi, cetăţenii, să schimbăm ceva în ţară, să schimbăm un regim”, a afirmat Dan Manoliu. Vicepreşedintele CJ Neamţ este de părere că procentul obţinut de candidatul care se va afla pe primul loc va fi de 51-52%.

vip 02 LeoreanuPrimarul municipiului Roman a venit să voteze împreună cu soţia şi cu fiul lor cel mare. „Sperăm să avem o zi liniştită, lucrurile să se desfăşoare în mod normal, fără derapaje, să tratăm această activitate cu foarte mare seriozitate. Am optat pentru linişte, pentru dezvoltarea în continuare a României şi cred că am votat cu viitorul preşedinte, aşa cum am votat şi până acum. Doresc ca lumea să vină la vot şi am văzut o mare determinare a tinerilor, ceea ce nu prea s-a văzut până acum. Este un lucru bun că se implică, că se orientează şi au în atenţie şi aceste activităţi care ţin de viaţa socială, economică, politică. De obicei, se spunea că tinerilor nu prea le pasă de ceea ce se întâmplă la algeri şi persoanele mai în vârstă erau cele care determinau rezultatele”, a adeclarat Laurenţiu Dan Leoreanu. Acesta consideră că vor fi mai mulţi români din străinătate care vor reuşi să treacă pe la urne, datorită organizării mai bune a cetăţenilor, nu a instituţiilor.

vip 03 MicuViceprimarul municipiului Roman a votat la Școala „Carol I” din cartierul Bălcescu. „Am votat cu speranţa că viitorul preşedite va urmări interesul naţional şi progresul României. Ca şi turul trecut, cei doi contracandidaţi nu au reuşit dezbateri de calitate, nu au prezentat proiecte şi programe care să reprezinte interesul României. Sper ca viitorul preşedinte să ne prezinte clar planurile sale. Am observat un real interes din partea tinerilor, se mobilizează, vor să vină la vot, românii vor veni mai mulţi la urne în turul II. La fel se va întâmpla şi în străinătate. Am o verişoară din SUA care mi-a spus că va conduce nouă ore pentru a vota”, a spus Lucian Micu.

vip 04 TapuLa secţia de votare nr. 103 de pe strada Bogdan Dragoş, în jurul orei 10.00 se stătea la coadă pentru a intra în cabina de vot. „Mă bucur că am stat la coadă pentru a vota, înseamnă că vom avea prezenţă masivă la vot. Am votat pentru democraţie, pentru progresul României, pentru respect; respect pentru fiecare român din ţară şi din străinătate. Din nefericire, Ministerul Afacerilor Externe nu a binevoit să suplimenteze numărul de secţii de vot, punând în pericol dreptul românilor de a vota. E un semnal clar că s-a dorit obstrucţionarea votării. Sunt cozi uraşe, chiar de la prima oră. Am avut o serie întreagă de nereguli, inclusiv de mită electorală, colegii mei au sesizat autorităţile, pentru că s-au dat alimente şi bonuri de masă”, susţine senatorul Eugen Țapu-Nazare. Acesta a previzionat o prezenţă la vot de 59-60% şi o diferenţă mai mică de un procent între Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Colegul său, deputatul Mugur Cozmanciuc, a votat la un colegiu din Piatra Neamţ. „Am votat pentru România. Pentru o Românie curată. Sper ca nemţenii să meargă la vot într-un număr cât mai mare, pentru că avem obligaţia de a merge la vot dacă ne iubim ţara şi vrem să luptăm pentru idealurile ei. Mai cred că avem nevoie de un preşedinte capabil să lupte pentru proiectele atât de necesare judeţului Neamţ: locuri de muncă bine plătite şi o autostradă care să treacă prin acest judeţ. Am votat pentru o Românie în care lucrurile să fie făcute bine şi în care fiecărui cetăţean să-i fie respectat dreptul de vot”, a spus Mugur Cozmanciuc.

vip 062 ChelaruLa ora 11.00 a venit să-şi exercite dreptul de vot senatorul Ioan Chelaru, împreună cu soţia şi fiica. „Am votat pentru un preşedinte tânăr, pentru un preşedinte pe care-l cunosc personal, în care cred, un preşedinte puternic, care-şi doreşte acest lucru, să fie preşedintele românilor, şi nu a fost pus să candideze de partide mai mari sau mai mici. Am votat pentru un preşedinte care doreşte binele naţiunii, care să ne reprezinte cu cinste şi demnitate, atât în ţară, cât şi în străinătate; un preşedinte care să reprezinte dorinţele noastre, ale tuturor, românilor, în forurile internaţionale”, a afirmat senatorul Ioan Chelaru. El a adăugat că o prezenţă cât mai mare la vot înseamnă o legitimitate cât mai mare şi, în consecinţă, un preşedinte cât mai puterrnic. Acesta a preconizat că cel care va câştiga alegerile va avea de partea sa 53-54% dintre voturile românilor.

vip 07 NeculaiTot în prima parte a zilei a votat şi fostul deputat de Roman şi Ion Creangă, Marius Neculai. Acesta a spus că victoria se va decide la diferență de puţine voturi.

Comentarii

WORDPRESS: 1