HomeActualitateRoman

O nouă licitație pentru Pietonal

Pietonalul Ștefan cel Mare pare să fie o investiţie fără sfârşit. Romaşcanilor li s-a promis modernizarea celui de-al patrulea tronson al pietonalului, dar lucrările începute în 2014 s-au blocat din lipsa banilor. Problema legată de fonduri nu ar fi fost la administraţia locală, ci la constructori. Reprezentanţii Primăriei Roman susţin că nu e legală plata în avans a lucrărilor, iar constructorii nu au avut putere financiară pentru achiziţionarea unor materiale scumpe.

pietonal 02„În Pietonalul Ștefan cel Mare a fost un grup de firme care au lucrat în acest an care a trecut, 2015, au intrat în dificultăţi din punct de vedere organizatoric şi financiar, drept pentru care, la sfârşitul anului, am reziliat contractual şi dorim în această lună să ridicăm licitaţia pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), astfel încât din primăvară să putem începe lucrările şi acolo, într-un ritm mult mai bun. Noi nu putem plăti înainte, nu ne permite legea. Acolo trebuia achiziţionată partea scumpă, de acum, a lucrării: marmura. Care trebuie adusă din China, din Germania, din Italia. Nu ştiu de unde-o aduc şi nici nu e treaba mea de unde o aduce constructorul. Treaba mea este să fie adusă la indicatorii calitativi ceruţi prin caietul de sarcini şi prin contractual încheiat. Ei aici s-au blocat, nu şi-au asumat achiziţionarea acestui element de construcţie şi lungind lucrurile – pentru că tot analizau preţurile, fiindcă sunt scumpe aceste elemente – au ieşit din termenul dat de noi”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

În luna iulie 2014, lucrările pentru al patrulea tronson au fost încredinţate firmelor Bacor SRL şi RomUrban Construct SRL. Valoarea totală a contractului a fost de aproximativ 1.300.000 de euro, adică puţin sub 6.000.000 de lei. Într-un an şi jumătate s-a făcut mai puţin de 50% din totalul lucrărilor, desi termenul iniţial de finalizare a investiţiei era de 12 luni. Pentru continuarea lucrărilor, această investiţie va fi, din nou, scoasă la licitaţie. Acest lucru se va întâmpla în maximum 14 zile, iar câştigătorul licitaţiei va fi desemnat peste alte câteva săptămâni.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • culai. 8 ani ago

    Mai cititi odata articolul ,cred ca v-a scapat cine anume se face vinovat de intarzierea lucrarilor.aiN NICI-UN CAZ pRIMARIA.