O nouă ediție a RIUF, târgul ofertelor universitare din străinătate, în luna martie la Iași

HomeSocial

O nouă ediție a RIUF, târgul ofertelor universitare din străinătate, în luna martie la Iași

 

RIUF – The Romanian International University Fair este cel mai mare eveniment educațional din Sud-Estul Europei dedicat tinerilor unde, în cei 15 ani de activitate, peste 245.000 de elevi și de studenți au aflat toate informațiile necesare pentru admiterea la universități din Europa, Asia și America de Nord, informează organizatorii.

Peste 10.000 de vizitatori sunt așteptați la edițiile RIUF din București, Timișoara, Iași și Brașov

La ediția cu numărul 26 vor participa peste 100 de universități din peste zece țări, care pun la dispoziția participanților informații despre 7.000 de programe de studiu (licență, masterat, doctorat) și oportunități de dezvoltare personală și profesională pentru elevii de liceu și studenții prezenți la evenimente.

Cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est va avea loc în București (14 – 15 martie), Timișoara (17 martie), Iași (19 martie) și Brașov (21 martie) și sunt așteptați 10.000 de vizitatori din peste 25 orașe. La Iași, târgul ofertelor universitare se va desfășura joi, 19 martie, între orele 10 – 16, la Palas Congress Hall din cadrul Palas Mall (detalii la acest link https://www.riuf.ro/inscriere-iasi/).

Totul de la procedura de admitere, burse și viața în campus, până la oportunitățile de a-ți construi o carieră încă din anii de facultate

Reprezentanții universităților internaționale vor ajunge în Romania, unde se vor alătura reprezentanților celor mai importante instituții educaționale din țară.

Aceștia vor fi pregătiți să interacționeze cu vizitatorii și să răspundă întrebărilor legate de studiul în România sau în străinătate. Cei care își doresc să afle cum este experiența de student internațional vor avea ocazia să discute direct și cu studenții instituțiilor educaționale prezente la evenimentele din luna martie.

La RIUF – The Romanian International University Fair vizitatorii pot afla informații despre programe de studiu specifice, admitere, viața în campus, burse, surse de finanțare, oportunități de angajare în timpul studiilor. În plus, pot beneficia de consiliere educațională și vocațională gratuită pe tot parcursul evenimentului.

Programe de studiu moderne cu perspective internaționale

Universitățile prezente la RIUF se adaptează constant noilor tendințe de pe piața muncii și creează programe inovative de studiu, bazate pe nevoile și cerințele actuale.

Un prim exemplu este Radbound University, aflată în top zece universități din Olanda, unde studenții înscriși la programele științifice au oportunitatea să lucreze îndeaproape cu cercetători de top, în cadrul seminarelor restrânse și interactive.

Inovația este cuvânt cheie și la Universitatea Birmingham, aflată în top 100 universități la nivel mondial. Aici, studenții de la științe medicale folosesc simulatoare online, iar cei de la Școala de Drept au parte de un birou pentru procesele fictive. Universitatea investește anual în proiecte de viitor precum scheme de mentoring, propriul centru de cariere și parteneriatele cu diferite industrii, oferindu-le studenților șansa de a lucra cu lideri din domeniu precum Apple, Cisco, Sony și Cartier.

Centrul Internațional de Formare Europeana (CIFE) este una dintre cele mai renumite instituții de învățământ academic postuniversitar din Europa, oferind programe de studiu pe Relații Internaționale. CIFE sprijină puternic mobilitatea studenților, oferind programe în care studenții studiază în fiecare semestru într-un loc nou: Nisa, Berlin, Canterbury, Istanbul, Roma sau Tunis.

Aceste universități vor fi prezente la noua ediție RIUF, alături de alte 100 de instituții educaționale din zece țări printre care și Marea Britanie, Olanda, Elveția, Franța, Belgia, SUA, Italia sau Danemarca.

15 ani de când tinerii din România află cele mai bune oportunități de studiu

În 2020, RIUF – The Romanian International University Fair împlinește 15 ani de activitate, timp în care au fost organizate 25 de ediții în șapte orașe din Romania și patru ediții în alte trei orașe din afara țării: Chișinău, Atena și Salonic.

Peste 50.000 de elevi, studenți și masteranzi au ales până în prezent să studieze afară în urma interacțiunii cu studenții și reprezentanții instituțiilor educaționale prezente la evenimentele RIUF, mai precizează organizatorii.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0