O nouă donație de aparatură din partea firmei Marcel pentru Spitalul Roman

HomeSanatate

O nouă donație de aparatură din partea firmei Marcel pentru Spitalul Roman

 

Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit, de sărbători, un nou cadou de la reprezentanții grupului de firme Marcel, de această dată aparatură medicală în valoare de circa 58.000 de euro, noile aparate fiind prezentate luni, 23 decembrie, de conducerea spitalului și de reprezentanții firmei Marcel.

„Este pentru al doilea an la rând când firma Marcel, reprezentată de Veronica și Marcel Iacob, dăruiește din inimă aparatură Spitalului Roman. În acest an este vorba despre un video-endoscop cu turn, un electrocauter pentru endoscopie și un ureteroscop flexibil, pentru Urologie, precum și un test de efort pentru Cardiologie”, a afirmat managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Maria Andrici.

„Ne bucurăm că am reușit, în acești doi ani, să acoperim anumite nevoi pe care spitalul le avea, ne bucurăm că reușim să întoarcem înapoi către societatea în care activăm și unde beneficiază locuitorii orașului Roman, cât și majoritatea clienților pe care noi îi avem. Spitalul este aproape de inima noastră și încercăm în fiecare an să venim cu ceva nou. Sper ca această donație să poată contribui la creșterea calității actului medical, precum și la creșterea încrederii pacienților în acest spital, în care noi avem mare încredere”, a afirmat Edward Iacob, director în cadrul grupului de firme Marcel.

La finalul anului trecut, reprezentanții grupului de firme Marcel au donat Spitalului Municipal de Urgență Roman un ecocardiograf modern destinat secției Cardiologie, donație în valoare de 38.500 de euro fără TVA. „Ecocardiograful pe care l-am primit anul trecut este folosit foarte frecvent de noi, pentru că este o investigație de rutină, pe care o facem zi de zi, având în vedere că adresabilitatea către secția noastră este foarte mare, iar aparatul ne-a ajutat extrem de mult. Mulțumim încă o dată pentru ajutorul acordat atât anul trecut, cât și anul acesta, cu noul aparat de testare de efort pe care îl vom putea utiliza din luna ianuarie”, a afirmat Alina Ramona Ciocan, medic specialist cardiologie, medic șef al secției Cardiologie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

„Sunt foarte mulțumit pentru această donație, pentru că reprezintă începutul unei viitoare realizări importante a spitalului nostru, adică realizarea unei săli de operații de endoscopie intervențională. Astfel, vom putea face nu numai diagnosticarea pacienților, ci vom reuși și să realizăm o gamă întreagă de intervenții. Prin aceste donații, Spitalul Municipal de Urgență Roman se află într-o situație fericită, pentru că există spitale județene care nu au endoscopie sau care nu au posibilitatea de a avea 24 de ore din 24 endoscopie de urgență. În plus, la această tehnologie avem medici pregătiți, deci serviciile noastre se diversifică, vor fi mai bune și, poate, în felul acesta, Spitalul Roman va atrage și mai mulți pacienți pentru serviciile pe care le putem oferi”, a afirmat medicul Dan Arvătescu, șeful secției de Chirurgie generală din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • mama omida 4 ani ago

    [Acest comentariu a fost moderat din cauza limbajului considerat vulgar sau jignitor.]