O nouă dezinsecție cu avionul în Roman, săptămâna viitoare

HomeSocial

O nouă dezinsecție cu avionul în Roman, săptămâna viitoare

 

Săptămâna viitoare, în Roman se vor executa aviotratamente de dezinsecție, pentru a doua oară în această vară, pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile şi generatoare de disconfort.

Acțiunea este comandată de Primăria Roman și este executată de o firmă privată din Bacău. Dezinsecția se va face joi, 17 august, sau vineri, 18 august, în intervalul orar 5.30 – 10.00.

„În zilele menționate, rugăm posesorii de familii de albine şi de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident, în caz contrar Primăria Roman şi SC Flaicor Serv SRL sunt absolvite de orice responsabilitate. Lucrările de dezinsecţie vor fi executate cu substanţe omologate de către Ministerul Sănătăţii, aflându-se înscrise în Registrul naţional al produselor biocide şi care fac parte din grupa III de toxicitate”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman. Substanţele active folosite sunt: Deltamethrin 25 g/l și Piperonyl butoxide 225 g/l.

Municipalitatea precizează că tratamentele se vor aplica de către operator în condiții corespunzătoare, respectând prevederile legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației, conform fișei de avizare a produsului. Operațiunile de dezinsecție vor fi efectuate numai când condițiile meteo vor permite.

Anul trecut, în Roman s-au efectuat două astfel de acțiuni, una în iulie și o alta la finele lunii septembrie. În 2016, costurile unei dezinsecții au ajuns la 120.000 de lei, prețul fiind stabilit în funcție de numărul de traversări ale avionului pentru efectuarea tratamentului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Exista cuvantul „aviotratament” in dex???

  • a fost o demonstrație de zbor la mică înălțime,… asortată cu stropirea populației cu apă chioară, totul valorând cca 100.000 lei din banii contribuabililor; țânțarii sunt bine mersi