O nouă conferință din seria „Meriți să fii fericit”, la Colegiul Național „Roman-Vodă”

HomeCultural

O nouă conferință din seria „Meriți să fii fericit”, la Colegiul Național „Roman-Vodă”

 

Academia „Petru Tocănel”, din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, îi invită pe romașcani joi, 27 aprilie, la ora 18, la Colegiul Național „Roman-Vodă”, acolo unde va avea loc o nouă reflexie asupra fericirii, în cadrul unei noi conferințe din seria „Meriți să fii fericit”.

„În luna aprilie, vă propunem o nouă cale pentru a găsi fericirea mult mai aproape de noi. «Fericiți cei blânzi…» indică acel stil de a ne relaţiona având ca fundament respectul sacru faţă de celălalt, atenţia față de situația în care se află. A ne însuși acest comportament binevoitor poate ne poate face vulnerabili, mai ales când vedem în jurul nostru violență. Aceasta nu înseamnă a suporta totul, ci a ne folosi de fermitate şi de a fi decişi atunci când în joc sunt principiile care ne călăuzesc viaţa. «Fericiţi cei care văd partea bună în toate, care cred că binele va învinge» înseamnă a vedea totul în mod constructiv, a avea o privire binevoitoare, celălalt nefiind un străin, ci un însoţitor în pelerinajul vieţii. Vă aşteptăm cu drag!”, este invitația lansată de organizatori.

Evenimentul va fi moderat de preot doctor Mihai Gal, iar la dezbateri vor lua cuvântul şi profesorul Ioan Dămoc și Marzia Tiberti, coordonator al Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri „Don Bosco” din Buruienești. La manifestare vor participa membrii Asociației culturale „Gong”. Intrarea este, ca de fiecare dată, liberă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0