Prima paginăSocial

O mînă de ajutor pentru bunicii de „împrumut”

Dimensiune text

O camionetă încărcată cu produse alimentare și diverse bunuri necesare vieții de zi cu zi a ajuns la bătrînii aflați în grija Bisericii, la Centrul Rezidențial de la Hîrja. Această donație a fost făcută de tineri romașcani.

 

Surpriza făcută celor 60 de persoane de la Hîrja a fost cu atît mai mare cu cît gestul generos a aparținut tinerilor romașcani, care, la finele săptămînii trecute, au ales să-și petreacă primele momente din vacanță alături de oamenii pentru care singurele bucurii vin din partea lui Dumnezeu și a semenilor. Acțiunea a fost derulată cu sprijinul și binecuvîntarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, vineri, 22 iunie, de către Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Roman, sub coordonarea preotului Crețu Cătălin. Intitulat „O rază de speranță”, proiectul destinat bătrînilor de la Centrul Rezidențial de la Hîrja a adus față în față două generații, legate prin dragostea de Dumnezeu și de semeni.

Prin intermediul acestui proiect s-a reușit coeziunea între comunitatea romașcană și persoanele aflate la Centrul de la Hîrja, unde bătrînii primesc ajutor, asistență medicală și spirituală din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Am reușit să-i implicăm pe romașcani, sensibilizîndu-i pentru a susține atelierul de terapie educațională pentru vîrstnicii de la Hîrja. Astfel, le-am procurat o parte din materialele necesare pentru realizarea icoanelor pe sticlă, a felicitărilor din hîrtie, goblen, croșetat. Totodată, membrii a două cluburi Impact – «Tineri cu atitudine», de la Colegiul Național «Roman-Vodă», și «Zîmbet pentru zîmbet» de la Colegiul Tehnic «Petru Poni» – au participat cu un program educațional, muzică și voie bună„, a declarat preotul Cătălin Crețu.

Romașcanii implicați în proiect au demarat și un program „fundraising”, angajîndu-se să comercializeze produsele pe care bătrînii le vor confecționa, iar banii obținuți să se întoarcă înapoi la beneficiari. „În urma acestei vizite s-a pus bazele unui parteneriat activ, în care tinerii din orașul Roman s-au angajat să revină la Centrul nostru pentru alte proiecte menite să le ofere bucurii persoanele aflate aici, în grija Bisericii„, a menționat preotul Ilarion Mîță, directorul Centrului de la Hîrja.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0