HomeSocial

O greșeală și patru capete de acuzare

Un bărbat din Ion Creangă  a accidentat un copil cu semănătoarea atașată unui tractor.

 

 

Inconștiența unui bărbat din comuna Ion Creangă putea să provoace o tragedie. Marți, 1 mai, în jurul orei 14.15, Gheorghe P., în vîrstă de 55 ani, conducea un tractor care tracta o semănătoare în satul Ion Creangă, cu direcția către Valea Ursului. Din cauza nepăstrării unei distanțe corespunzătoare acesta a surprins și accidentat, cu partea laterală dreaptă a semănătorii, un minor în vîrstă de nouă ani, din comuna Ion Creangă, care se afla pe sanțul din apropierea drumului.

Minorul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut și o plagă contuză occipitală stînga. Acesta a fost transportat la Sitalul de Urgență Roman și a rămas internat pentru monitorizare.

După producerea evenimentului, conducătorul utilajului agricol a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, iar în urma investigațiilor efectuate, polițiștii l-au depistat, după aproximativ 40 minute, la domiciliul său. Anchetatorii au mai descoperit, în timpul cercetărilor, că Gheorghe P. nu deținea permis de conducere, iar tractorul pe care îl conducea nu era înregistrat. Cercetările sînt continuate de Biroul Rutier Roman. Pe numele lui Gheorghe P. a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînregistrat și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea oamenilor legii.

Comentarii

WORDPRESS: 0