Prima paginăActualitate

O femeie de succes din Neamţ a organizat revelionul „badantelor”

Dimensiune text

Originară din judeţul nostru, Dana Mihalache a organizat un revelion al îngrijitoarelor românce din Italia.

 

 

Zeci de românce care lucrează în capitala Italiei ca îngrijitoare, cunoscute sub denumirea de „badante”, şi care nu au petrecut de Revelion au avut parte de o surpriză. Româncele care lucrează în Italia ca menajere şi au lucrat de sărbători au avut posibilitatea să se bucure de venirea Noului An cu câteva zile întârziere. Duminică, 6 ianuarie, Asociaţia Spirit Românesc a organizat la Roma „Revelionul Badantelor”, un eveniment dedicat special femeilor care nu au avut posibilitatea să meargă acasă de Crăciun sau să sărbătorească Revelionul împreună cu rudele sau prietenii. Astfel, zeci de românce au răspuns invitaţiei şi au petrecut câteva ore dansând şi cântând împreună, în incinta complexului comercial, cultural şi social „La Strada”.

Cele mai multe dintre badantele care lucrează «la fix» şi-au sacrificat sărbătorile şi nu avut parte nici de Crăciun, nici de Revelion. Au stat cu bătrânii asistaţi, cu gândul, poate, la tradiţiile şi sărbătorile noastre de acasă. Lor am dorit să le dedicăm câteva momente în care să se simtă bine împreună„, a spus Dana Mihalache, preşedinta Asociaţiei Spirit Românesc.

Româncele care au venit la „Revelion” au dansat muzică populară, au cântat şi au profitat de momentele petrecute împreună pentru a-şi mai povesti necazurile sau bucuriile. Atmosfera a fost întreţinută de un oaspete special al organizatorilor, solista Ionica Stan, care a cântat melodii populare din toate zonele României.

Dana Mihalache a plecat din judeţul Neamţ în 1996, având în buzunar doar o diplomă de licenţă în inginerie automobilistică. A pus bazele Asociaţiei ” Spirit Românesc”, a devenit mediator cultural şi a fost unul dintre modelele pe care primăria din Roma le-a folosit, în 2011, într-o campanie de integrare a imigranţilor.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0