O femeie a rămas fără un picior, după ce a fost sfâșiată de un câine

HomeActualitate

O femeie a rămas fără un picior, după ce a fost sfâșiată de un câine

Marți, 30 ianuarie, la orele 21:02, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați, prin serviciul 112, cu privire la faptul că o femeie ar fi fost mușcată de un câine, informează IPJ Neamț. Polițiștii din cadrul secției s-au deplasat la fața locului, unde au identificat, în grădina imobilului din satul Cârlig, din comuna Dulcești, întinsă pe sol, o femeie de 69 de ani, ce prezenta o rană la nivelulul piciorului stâng. Rana ar fi fost provocată de propriul câine al femeii, un metis de talie mare.

A fost solicitat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, care a constatat faptul că plaga este produsă prin mușcătură de un animal, victima fiind transportata la Spitalul Municipal de Urgență Roman. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Neamț, a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 12, alineatul 1 și 2 din OUG 55 din 2002, raportat la articolul 194 alineatul 1 litera a Cod penal”, a precizat inspector de poliție Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț ajunse la locul incidentului au diagnosticat-o pe femeie cu policontuzii prin atac canin, amputaţie membrul inferior stâng și hipotermie, echipajul cu medic deplasat la caz transportând pacienta la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Conform reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Roman, femeia ar fi fost găsită în stare de inconștiență, hipotermică (având temperatura corporală de doar 25 grade), cu multiple leziuni mușcate la nivelul membrelor și feței. „Cea mai gravă leziune a fost o fractură la nivelul membrului inferior stâng (gambă și coapsă), cu amputarea traumatică a coapsei, cu lipsa importantă de substanță la nivelul gambei. S-a intervenit sub anestezie generală, pacienta fiind extrem de instabilă hemodinamic. Postoperator, a rămas intubată, ventilată mecanic, este în continuare instabilă tensional, pe suport inotrop cu dopamină. A fost încălzită cu pătura de aer cald, este normotermică. A prezentat șoc traumatic și hemoragic și a necesitat umplere volemică și administrare de sânge. S-a făcut amputație de coapsă”, a precizat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0