Prima paginăSocial

O delegație din Roman merge la Conferința Internațională „My Step for Tavush Province” din Armenia

O delegație din Roman merge la Conferința Internațională „My Step for Tavush Province” din Armenia

Dimensiune text

 

 

O delegație din Roman va participa la Conferința Internațională „My Step for Tavush Province”, care va avea loc în perioada 22 – 23 iunie 2019, la Dilijan, în Republica Armenia. Viceprimarul Roxana Iorga va conduce delegația, din care mai face parte un consilier personal al primarului municipiului Roman și doi consilieri locali, aceștia urmând a fi stabiliți în cadrul ședinței de Consiliu Local ce va avea loc joi, 30 mai. Cu acest prilej, reprezentantul Primăriei va semna și Înţelegerea de Cooperare între municipiul Roman și orașul Dilijan, comunitate cu care Romanul a încheiat un pact de amiciție în 2012.

Invitația pentru participarea la eveniment a fost făcută de ambasadorul Republicii Armenia în România, Sergey Minasyan. Printre alții, la eveniment vor participa H. Chobanyan – guvernatorul Regiunii Tavuș, N. Pashinyan – prim-ministrul al Republicii Armenia, precum și P. Switalski – ambasadorul Uniunii Europene în Armenia. De asemenea, vor avea loc o serie de conferințe cu următoarele teme: Agricultura – perspectivă și oportunitate; Industria și Procesarea hranei – perspectivă și oportunitate; Turismul – perspectivă și oportunitate și Educația – perspectivă și oportunitate.

„Cu prilejul acestui forum investițional, Ambasada Republicii Armenia în România a înaintat propunerea organizării unei vizite la Dilijan a delegației din municipiul Roman care să includă și reprezentanți ai mediului de afaceri romașcan interesați de acest domeniu. Totodată, având în vedere cooperarea între Municipiul Roman și Orașul Dilijan, inițiată în anul 2012, aceasta reprezintă o bună oportunitate pentru semnarea Înțelegerii de Cooperare între cele două localități. Toate costurile legate de șederea delegației romașcane în Armenia vor fi suportate de partea armeană, iar cheltuielile de transport în parcurs extern urmând a fi suportate de către participanți”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

În data de 17 mai 2012, în cadrul celei de a treia ediţii a Zilelor municipiului Roman, de Ziua diplomaţiei romaşcane, s-a semnat un Pact de Amiciție, respectiv un preambul-protocol al unei Înțelegeri de cooperare, prin care Municipiul Roman şi Oraşul Dilijan din Republica Armenia s-au angajat să colaboreze în domeniul cultural, științific, artistic și sportiv, să identifice programe de dezvoltare turistică, să organizeze manifestări care să evidențieze spiritul comun al celor două localități, să realizeze programe de colaborare între tineri și să promoveze relații economice reciproc avantajoase. De la momentul semnării Pactului de amiciție și până în prezent, conducerea administraţiei publice locale romaşcane a menţinut o corespondenţă permanentă cu autorităţile locale din oraşul Dilijan din Republica Armenia și cu Ambasada Armeniei în România, manifestându-și deschiderea şi prietenia, fiindu-le alături la evenimentele importante ale vieţii comunităţii prietene.

Astfel, în cadrul acestui eveniment internațional se va trece și la semnarea Înţelegerii de cooperare, care va fi parafată de reprezentanții celor două autorități publice locale, la Dilijan, în data de 22 iunie 2019, cu prilejul participării delegației Municipiului Roman, condusă de viceprimarul Roxana Iorga la Conferința Internațională „My Step for Tavush Province”.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0