Prima paginăSocialSanatate

Numărul de viroze respiratorii a scăzut

Dimensiune text

Săptămâna trecută, 1.479 de nemţeni au ajuns la medic, cu afecţiuni respiratorii.

În intervalul 7-13 aprilie, numărul de viroze respiratorii înregistrate la medicii de familie a scăzut considerabil faţă de perioada anterioară, când au avut afecţiuni respiratorii chiar şi 3.000 de nemţeni într-o lună. Aşadar, săptămâna trecută, numărul total de viroze respiratorii pe judeţ a fost de 1.479, cu 59 de internări în spital, iar pe zona Romanului numai 254 de persoane au ajuns la cabinetul medicului de familie cu o afecţiune respiratorie, iar două dintre acestea au necesitat internare în spital.

În ceea ce priveşte numărul de pneumopatii, în săptămâna anterioară au fost înregistrate 633 de cazuri, cu 117 internări, iar 46 de cazuri au fost din Roman, cu 26 de internări. De asemenea, în perioada menţionată, s-au înregistrat două suspiciuni de gripă, ambele la persoane din Piatra Neamţ.

Potrivit medicilor epidemiologi, motivul pentru care continuă să existe astfel de afecţiuni respiratorii este diferenţa mare de temperatură, chiar şi peste 10 grade, între valorile înregistrate dimineaţa şi cele înregistrate după-amiaza, iar organismul, a cărui imunitate generală scade în sezonul rece, nu mai face faţă şi nu mai poate lupta la fel de uşor cu virozele respiratorii. Important este ca persoana afectată să se prezinte la medicul de familie atunci când apar primele simptome ale răcelii, acestea fiind obstrucţie nazală (nas înfundat), ochi înlăcrimaţi, voce răguşită şi tuse.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0